Norsktoppen 1987- vinnermelodiene: "Gråt når det er over." Jørn Heol.

Jørn Hoel hadde satt ny rekord med 34 uker på Norsktoppen med Trygve Hoffs tekst og Svein Gundersens melodi til "Har en drøm." Sangen gikk til topps på lista i 1986, og fikk fire uker på topp i løpet av 1987. Men, Jørn Hole var langt fra ferdig på Norsktoppen. Han brøt Shatoos 11 uker lange seiersrekke på da han vant med "Gråt når det er over." Sangen er et av sporene på albumet "Varme ut av is". Albumet ble en stor suksess, og lå over et halvt år på VG lista, med andreplass som beste resultat. Jørn Hoel skrev låta sammen med Oddvar Nygård. "Varme ut av is" kom ut på Polydor, og ble produsert av Billy Cross og Svein Gundersen. 

"Gråt når det er over" ble den tredje låta til Jørn Hoel på førsteplass på Norsktopplista. Den fikk bare en uke på topp, men Jørn Hoel var inne på lista nesten hele 1987. Han var også inne på lista med "Ei hand å holde i." Selv om den også ble en stor hit, vant den aldri Norsktoppen, men lå inne på lista samtidig med "Gråt når det er over". Sistnevnte sang kom rett inn på førsteplass på lista 14. november 1987, og lå inne i seks uker i løpet av 1987, og fortsatte på Norsktoppen i 1988. 

"Gråt når det er over" gikk ut av Norsktopplista 30. januar 1988, etter ti uker på lista. 1988 skulle også bli et godt Norsktoppår for Jørn Hoel. Du kan høre sangen her: "Gråt når det er over."

Jørn Hoels øvrige sanger på Norsktoppen i 1987:

"Har en drøm". M & T:Svein Gundersen/Trygve Hoff. Antall uker på lista- 1987: 24. Beste resultat 1987: 1. plass.

"Ei hand å holde i."  M & T:Svein Gundersen/Trygve Hoff. Antall uker på lista: 6. Beste resultat:2. plass.






Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.