Norsktoppen 1987 - vinnermelodiene: "She Devil." Dollie de Luxe, Peeter Wiik.

Dollie de Luxe hadde oppnådd internasjonal suksess, spesielt med konseptet "Rock vs Opera", som kom ut på plate i 1986. Albumet ble fulgt opp av flere turneer, og plata fikk internasjonal oppmerksomhet og solgte godt bl.a i Frankrike og Canada. 

Ingrid Bjørnov og Benedicte Adrian hadde begynt på et enda dristigere musikkprosjekt. De skrev en helt ny, helaftens musikal. "Which Witch" handlet om en ung adelsdame som ble utsatt for en hekseprosess. Musikken var storslagen og vakte internasjonal oppmerksomhet,. Den første konsertversjonen hadde uroppførelse under Festspillene i Bergen i 1987, og det kom en plateversjon ut i kjølvannet. Det ble en suksess, og duoen ble belønnet med både Spellemannpris og Gamelengprisen. 

Flere av sangene ble hits, og musikalen vokste videre, og flere oppføringer fant sted, før musikalen tok veien til Londons West End noen år senere. Men, i 1987 var det en plateversjon man forholdt seg til. All musikk til "Which Witch" er skapt av Ingrid Bjørnov og Benedicte Adrian. På flere av sangene hadde de fått teksthjelp av Helen Hampton, som også hadde skrevet tekster for Rolf Løvland og Kate Gulbrandsen.  

"She Devil" ble en av flere hits fra musikalen med tekst av Helen Hampton. Benedicte Adrian sang hovedvokal, i duett med svenske Peeter Wiik. Han hadde bakgrunn som vokalist fra gruppa Rite On Time. Dollie de Luxe hadde vært inne med flere låter på Norsktopplistene fra de debuterte på plate i 1980, men hadde bare vunnet en gang tidligere. Det var i 1981 med "Jeg vil ha det sånn." Nå gikk de til topps igjen, med "She Devil." Sangen kom inn på lista 30.mai 1987, og vant i sin tredje uke på Norsktoppen. Dollie de Luxe  gikk til topps for andre gang i august, og lå til sammen 14 uker på lista med "She Devil." 

"Which Witch" ble en stor suksess, og flere av låtene fant veien til Norsktoppen, og det skulle bli flere førsteplasser i året som fulgte. "She Devil" ble også gitt ut på singelplate. Innspillingene kom ut på NotaBene Records og var produsert av Ole A.Sørlie. Du kan høre sangen her: "She Devil." 

Dollie de Luxes øvrige sanger på Norsktoppen 1987:

"Love Chant." M & T: Trad/Ingrid Bjørnov/Benedicte Adrian. Antall uker på lista:3. Beste resultat: 6.plass.   




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.