Norsktoppen 1987- vinnermelodiene: "Mitt liv." Kate Gulbrandsen.

Det var to år siden sist en norsk Grand Prix vinner hadde nådd førsteplassen  på Norsktoppen. Hanne Krogh og Rolf Løvland var involvert i begge. "Romeo" med Ketil Stokkan, som vant den norske Grand Prix finalen i 1986, gikk aldri til topps på Norsktopplista. 

Perioden fra 1982 til 1989 regnes som en gullalder i norsk Grand Prix. NRK oppnådde stort sett gode resultater i ESC, og hadde  arrangert sin første, internasjonale finale etter at Bobbysocks endelig hentet seieren til Norge i NRKs 25. forsøk i Eurovision Song Contest. "La det swinge" har tekst og melodi av Rolf Løvland. Han komponerte også melodien til  "Mitt liv" med Hanne Krogh som tekstforfatter. Mange håpet  at 2/3 av vinnerteamet fra 1985 ville hente hjem en ny seier til Norge i den internasjonale finalen som skulle finne sted i Brüssel. 

Rolf Løvland var en av fire inviterte komponister i den norske Grand Prix finalen i 1987. Han hadde innledet et samarbeid med den unge vokalisten Kate Gulbrandsen fra Røyken i Buskerud. Hun hadde vunnet Norsktoppen i 1984 med "Denne natt."  Hennes debutalbum "The Beauty and the Beast" var under innspilling, og inneholdt sanger med engelske tekster. Kate hadde deltatt i flere sangkonkurranser bl.a. i Cairo og Tokyo, med gode resultater, og plata var tenkt å lansere henne internasjonalt. Da kunne en deltagelse i en internasjonal Grand Prix finale være en fin lanseringsmulighet. 

Rolf Løvland satte platelanseringen på hold, og valgte ut en av låtene fra albumet som sitt bidrag til den norske finalen. Låta han tok ut, var "The Woman and Girl in Me". Løvland hadde komponert låta, produsert innspillingen og sto bak\komposisjon og musikalsk arrangement. med tekst av Helen Hampton. (Helen Hampton hadde også skrevet teksten til Dollie de Luxes "She Devil" om lå på Norsktoppen samtidig.) I Melodi Grand Prix måtte det være norsk tekst. Rolf Løvland kontaktet Hanne Krogh, som skrev en helt ny tekst til låta. "Mitt liv" vant den norske finalen etter en thriller av en poengrunde, der alt ble avgjort av siste folkejury i Kristiansand. (Du kan lese mer om dette her: "Mitt liv i MGP.") Kate Gulbrandsen trakk første startnummer i den internasjonale ESC-finalen, og kom fra det med en hederlig niendeplass. 

"Mitt liv" om inn på Norsktoppen 2. mai 1987, og vant uka etter. Det ble med den ene uken på førsteplass., og lå totalt fem uker på Norsktopplista. "Mitt liv" kom ut i norsk utgave på singelplate, med den "The Woman and Girl in Me"  på b-siden. Den norske versjonen var ikke inkludert på debutalbumet. Kate Gulbrandsen fortsatte sitt musikalske samarbeid med Rolf Løvland, og flere av sangene skulle finne veien både til Melodi Grand Prix og Norsktoppen. Du kan høre sangen her: "Mitt liv." Kate Gulbrandsen hadde ikke flere sanger med på Norsktoppen i 1987. 



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.