Norsktoppen 1985 - vinnermelodiene: "Når vi er to."Pastel.

Pastel lå en uke på førsteplass på Norsktoppen med sitt Grand Prix-bidrag "Ring, Ring, Ring" i mai 1985. De hadde fått en tredjeplass i den norske Grand Prix finalen, og gjennom sin opptreden på TV, ble de fire tenåringene i gruppa popstjerner over natten. De fulgte opp med en sommerturne og plateinnspilling. Gruppa ga ut sin eneste LP-plate "Pastel" i 1985. Et av sporene på plata, var "Når vi er to" som Benny Borg hadde skrevet sammen med Pete Knutsen og Ole Vidar Lien. Benny Borg er den låtskriveren i norsk pop som har vunnet Norsktoppen flest ganger. Ole Vidar Lien og Pete Knutsen var også produsenter for plata, mens sistnevnte sto for musikalske arrangementer. Pastel besto av to søskenpar: Elisabeth og Merethe Trøan, og Stig og Johnny Nordseth. 
"Når vi er to" kom i tillegg ut på flere samleplater: 
Den var et av sporene på LP-platen med artistene fra Momarkenshowet 1985, der Pastel medvirket sammen med bl.a Shirely Bassey og Cliff Richard. Videre var sangen med å en svensk samleplate "Stjärnspor" og på NÅ- kassetten "Meloditoppen 9.". Når vi er to" ble også spilt inn på svensk av Lena Phillipsson, da med ny tekst av Ingela Forsman, "Løpa linan ut." Den norske originalen med Pastel  kom  rett inn på førsteplass på Norsktoppen 20.september 1985. Det ble to uker på topp og fire uker på andreplass, av maksimaltiden på åtte uker. Det kom ikke noe nytt album fra Pastel, men de gikk i studio og spilte inn flere julesanger, som kom ut som b-siden på et album de delte med Carola. Både albumet "Pastel" og innspillingene med julesangene, kom ut på svenske Marian Records, eid av den sagnomsuste Bert Karlsson. Han snudde opp ned på den svenske popverdenen, og etablerte en filial av sitt plateselskap i Norge. Her var det et ledig marked etter at Arne Bendiksen A/S var slått konkurs etter et bedrageri fra en oppkjøper. Var du artist på Marian Records, var det som regel med en plan om å bli lansert i både Sverige og Norge. 
Pastel gikk hvert til sitt, skolegang og andre musikalske interesser overtok. Det ble ikke flere album fra dem, men yngste medlem,15 år gamle Merethe Trøan, skulle gjøre comeback i både Melodi Grand Prix og på Norsktoppen noen år senere. Pastel hadde fire låter på Norsktoppen i 1985, oversikten over hvilke, finner du nederst i dette blogginnlegget: "Pastel- Norsktoppen 1985." Du kan høre sangen her: "Når vi er to." 



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.