Norsktoppen 1985 - vinnermelodiene: "Ring,ring,ring." Pastel.

Vokalgruppa Pastel fra Trondheim innledet "Grand Prix perioden" på Norsktoppen,1985 ble en stor suksess for Melodi Grand Prix, topp låtskivere og artister var med, og flere av sangene fra den norske finalen ble hits. Sju av ti finalelåter fant veien til Norsktopplista, og tre av de vant. Den første av disse, var tredjeplassen i finalen, låta "Ring, ring, ring." Komponist var Pete Knutsen, og teksten var skrevet av skuespiller Marianne Mørk. Gruppa som ble valgt ut, var sangkvartetten Pastel fra Trondheim. Den besto av 15 år gamle Merethe Trøan, hennes fire år eldre søster Elisabeth, og de to gutta i gruppa, var brødrene Stig og Johnny Frostad Nordseth, på hhv 17 og 19 år. De fire hadde sunget sammen i flere år, sin unge alder til tross. Nå ble de med i Melodi Grand Prix, og du kan lese om hvordan det gikk til her: "Pastel i Melodi Grand Prix 1985." "Ring, Ring, Ring" kom ut på singelplate på Marian Records, for å promotere gruppas debutalbum. Plata "Pastel" var klar på sommeren 1985, og var produsert av Pete Knutsen og Ole Vidar Lien. Ni av ti låter på plata var originalskrevet av norske komponister og tekstforfattere. "Ring, Ring, Ring" kom inn på Norsktoppen 26. april, og lå på andreplass i to uker, før den vant. Pastel fikk en uke på førsteplass, for rett bak kom "La det swinge", fossende. Pastel lå på lista i maksimaltiden på åtte uker. 
Det ble ingen ny LP fra gruppa, men de medvirket på en juleplate de delte med Carola. Hun hadde a-siden til disposisjon, mens Pastel fylte b-siden. Ungdommene i gruppa gikk hvert til sitt, skolegang og andre interesser overtok, men for yngste medlem i gruppa, Merethe Trøan, var dette starten på et liv på scenen og i musikken. Hun skulle gjøre det godt som solist i både Grand Prix og på Norsktoppen som voksen artist. Pastel fikk noen TV jobber og det ble opptrender rundt i landet i kjølvannet av Melodi Grand Prix, og på høsten 1985 var de tilbake på førsteplass på Norsktoppen. Du kan høre sangen her: "Ring, ring, ring."

Pastels øvrige låter på Norsktoppen 1985:
"Sommeren med deg". ("Plingelingeling") M & T: Torgny Söderberg. Norsk tekst: Marit Vollen. Antall uker på lista: 1. Beste resultat: 3.plass.
"Når vi er to." M & T: Benny Borg/Pete Knutsen/Ole Vidar Lien. Antall uker på lista: 8. Beste resultat: 1.plass.
"Bare venner." M & T: Merethe Trøan/Philip A. Kruse. Antall uker på lista: 1. Beste resultat: 4.plass.




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.