Norsktoppen 1978- vinnermelodiene: "En favn med røde roser." Kjell Vidars.

Kjell Vidars ble det fjerde bandet på rad som vant Norsktoppen, og de vant med en sang av Benny Borg. 1978 var første året Benny Borg ikke toppet lista som artist. Som opphavsmann var han den mestvinnende på Norsktoppen gjennom hele 70 - tallet  Nesten alle norske LP plater inneholdt en sang fra Benny Borgs hånd. De fleste album på denne tiden inneholdt blandinger av coverlåter med norsk tekst og en og annen originalkomponert sang. Som regel var den skrevet av Benny Borg. Det gjaldt også for Kjell Vidars. Hadelandsbandet hadde hatt stor suksess på Norsktoppen helt siden oppstarten av programmet i 1973. "En favn med røde roser" var den sjuende melodien fra bandet som gikk til topps på lista. (Den åttende, om man regner med sideprosjektet "Hadelandslaget".) Ingen norske band hadde hatt flere førsteplasser på Norsktoppen. Gruppa tokt en pause fra Norge, og brukte store deler av 1977 på å turnere i Sverige, og ga  ut en LP plate ment for de svenske platekjøperne. Det ble suksess, men nå sto Norge atter for tur. Det var to år siden forrige, norske album, så LP-en  "7"  var en plate fansens hadde ventet på. Åpningssporet var "En favn med røde roser." Benny Borg sto bak to av de tre originalkomponerte låtene på plata. Han hadde også skrevet "Livet går videre" for gruppa. Denne sangen var opprinnelig laget for det svenske albumet som kom ut i 1977. Den siste låta som var originalskrevet for plata, var "Nå vet jeg hva lykke er", med melodi av kristian Lindeman og tekst av Jan Thoresen. Av de tre, ble det bare en som vant Norsktoppen. "En favn med røde roser" gikk rett til topps på lista 31 mars 1978. Det ble totalt seks uker på rad på topp. (I to av ukene ble det delt seier). Totalt lå låta inne på Norsktoppen i maksimaltiden på åtte uker. de to siste ukene, ble det fjerde og åttendeplass. Bandet hadde byttet plateselskap fra Nett Records til Snowflake, og kom i samme artiststall som Zoo, Trond Viggo Torgersen og Anita Skorgan. Gruppas faste plateprodusent, Leif Hemmingsen, ble med over fra Nett Records, og holdt sin stødige hånd over innspillingen. Kjell Vidars slapp en singelplate sommeren 1978, som en formsak på LP-platen som skulle komme i 1979. Gruppa fortsatte å turnere under eget navn, men alle musikerne hadde andre prosjekter ved siden av, bl.a. som ettertraktede studiomusikere for andre artister. Gruppas frontfigur, Ole Vidar Lien var i gang med å produsere Hanne Kroghs første LP-plate. Du kan høre sangen her: "En favn med røde roser."

Kjell Vidars øvrige snager på Norsktoppen 1978: 

"Margarete." ("Margaretha".) M & T: Jan- Eric Karlzon. Norsk tekst: Philip A. Kruse. Antall uker på lista: 4.  Beste resultat: 4. plass. 

"Skateboard." ("Wipe-Out".) M & T: Klinkhammer/Frank Farian. Norsk tekst: Philip A. Kruse. Antall uker på lista: 8.  Beste resultat: 2. plass. * Sangen fikk tre andreplasser og tre tredjeplasser totalt.





Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.