Norsktoppen 1977 - vinnermelodiene: "Rock Around The Clock." Hadelandslaget m/Johan Bergli.

På Norsktoppen var det plass for helamerikanske låter, bare de var instrumentale. Dermed kom Bill Haley & The Comets rockeklassiker inn på førsteplass på Norsktoppen. Hadelandslaget var et sideprosjekt for bandet Kjell Vidars fra Hadeland. I Hadelandslaget kom de sammen for å spille "klassiske" rock og poplåter de valgte selv. Det meste var instrumentalt, og som gjest på plata, fikk de med seg saksofonisten Johan Bergli. Han var ansatt som musiker i Forsvarets Stabsmusikkorps, og var musiker i Radiostorbandet. I tillegg var han aktiv frilanser i NRK og i flere andre storband, og en ettertraktet studiomusiker. Nå fikk han slippe til med sin første og eneste LP plate der han sto oppført som utøver under eget navn. LP- platen "Hadelandslaget m/Johan Bergli" kom ut på EMI, og ble produsert av Erik Botolfsen. Lydteknikere i platestudioet under innspillingen av albumet, var Egil Eide og Ingar Brauti. "Rock Around The Clock" var skrevet av Jimmy DeKnight og Max F. Freedman. Melodien, i Johan Bergli og Hadelandslagets versjon, kom inn på Norsktoppen 1. april 1977, og gikk til topps 22. april. Det ble med en uke på førsteplass, og seks uker på lista totalt. Hadelandslaget var, som nevnt, Kjell Vidars "under pseudonym", og besto av Erik Botolfsen, Kjell Bjørklund, Ole Vidar Lien, Øystein Hvalby og Øyvind Lysenstøen. Kjell Vidars hadde vunnet Norsktoppen flere ganger, og skulle komme sterkt tilbake på lista, også i 1977. Det forble med dette ene albumet fra Hadelandslaget. Kjell Vidars skulle lanseres i Sverige, og spilte inn plate på svensk og dro på en omfattende turnè i de svenske folkeparkene. Da ble det ikke tid til å drive med hobbyprosjekter.  Du kan høre melodien her: "Rock Around The Clock"

Hadelandslaget og Johan Berglis øvrige plasseringer på Norsktoppen 1977:

"Yaketi Sax". (Instrumental.) M: Boots Randolph/James Rich. Antall uker på lista: 4. Beste resultat: 2.plass. 

"Flamingo". (Instrumental.) M: Edmund Anderson/Theodor Gruoya. Sangen kom ikke inn blant de ti beste på lista, og gikk ikke videre til neste program.

Kjell Vidars øvrige plasseringer på Norsktoppen 1977:

"Hvem kan laste meg?" ("Lasta inte mej.") M & T: Torgny Söderberg/Gunnar Sandevärn. Norsk tekst: Philip A. Kruse. Antall uker på lista: 8. (2 uker i 1976.) Beste resultat: 1. plass.

"Jeg vil synge om all verden." M & T: Per Gunnar Jensen. Antall uker på lista: 8. Beste resultat: 1.plass.




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.