Norsktoppen 1974 - vinnermelodiene: "Ælverock." New Jordal Swingers.

1974 ble et godt år for Norges da mest kjente rockegruppe, New Jordal Swingers. Oslobandet hadde endelig slått igjennom under eget navn og var ikke lenger "bare backingband" for andre artister. De hadde vært på førsteplass på Norstoppen tidligere på sommeren, da med "Nå må'ru slutt'opp med å se på meg sånn."  Oppfølgeren "Ælverock" kom ut på singelplate på merket ON Records, som var gruppas eget. Singelen kom i 1974, og var en instrumentallåt. Originalen var den amerikanske låta "Red River  Rock", en tradisjonell låt med ukjent opphav. Det amerikanske rockebandet Johnny and The Hurricanes fikk høre den tradisjonelle låta, og spritet den kraftig opp og ga den ut på plate i 1959. For New Jordal Swingers passet den perfekt. de var et allsidig rockeband som spilte både gamle standardlåter og nyere materiale, både eget og andres. De ga ut låte aller først på albumet "Rock Machine", da med originaltittelen. Senere ble det singel, og den fikk norsk tittel rett og slett for å lettere kunne bli vurdert for Norsktoppen. Programmet var blitt den viktigste arenaen for lansering an norske popplater, og en god plassering der, førte ofte til høye salgstall. Det var ikke så mange andre radioprogram i NRK på den tiden der det var mulig å få spilt ny, norskspråklig og produsert popmusikk. New Jordal Swingers fikk maksimal uttelling. "Ælverock" debuterte på lista og gikk rett inn på førsteplass 20.juli 1974, og ble der i fem uker. Det var ny bestenotering på Norsktoppen for New Jordal Swingers.  Det ble ikke flere førsteplasser i 1974, men de skulle komme sterkere tilbake i årene som fulgte. Her kan du høre sangen: "Ælverock". New Jordal Swingers øvrige plasseringer på Norsktoppen 1974:

"Nut Rocker". Trad. Arr Eigil Berg. Intrumental - basert på Tsjaikovskis tema fra "Nøtteknekkeren. Antall uker på lista: 10. Beste resultat: 3.plass.

"Nå må'ru slutt' opp med å se på meg sånn."  M & T: Joseph McCarthy/Howard Johnson/James V. Moncao. Norsk tekst: Terje Mosnes. Antall uker på lista: 10. Beste resultat:: 1. plass.




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.