Norsktoppen 1974 - vinnermelodiene: "Nå må'ru slutt' opp med å se på meg sånn." New Jordal Swingers.

New Jordal Swingers debuterte på Norsktoppen med "Nut Rocker" i februar 974, uten å gå helt til topps.  "Nå må'ru slutt' opp med å se på meg sånn"  ble gruppas første vinnerlåt på lista. Sangen skulle bli den første i en rekke suksesser for Oslobandet på Norsktoppen. Gruppa ble regnet som Norges mest populære rockegruppe gjennoms store deler av 70-tallet. På platene blandet de gamle klassikere med norsk og original tekst, og instrumentallåter. Gruppa hadde platedebutert som backingband for rockekongen Per "Elvis" Granberg, og gruppas første LP-plate under eget navn kom i 1973. Et av sporene på plata, var låta "What Do You Want to Make Those Eyes at Me For?" Sangen var en gammel klassiker i ordets rette forstand, den ble skrevet av Jospeh McCarthy, Howard Johnson og James V. Monaco som et humoristisk musikknummer i 1916, og første innspilling av sangen var i 1917. Sangen ble en stor hit da den kom i en ny "doo- wop" versjon i 1959. Denne versjonen ble produsert av Michael Barclay og ble en kjempehit for gruppa Emile Ford & The Checkmates. Sangen ble igjen populær da den svenske gruppa Hep Stars tok den inn i sin låtkatalog og hadde den med i sine konserter. Sangen kom også ut på livealbumet "Hep Stars On Stage" i 1965. New Jordal swingers spilte inn den engelske versjonen og ga den ut som et av sporene på albumet "Hold On!" i 1973. Oppfølgeralbumet "Rock Machine" fra 1974 inneholdt også engelske coverlåter, med unntak av "What Do You Want to Make Those Eyes at Me For?" som fikk norsk tekst av Terje Mosnes. "Nå må'ru slutt' opp med å se på meg sånn." kom også ut på singelplate, med "Ælverock" på a-siden. Både singelen og LP-plata sangen var hentet fra, ble produsert av Nils B- Kvam, og kom ut på platemerket On Records. På plateinnspillingen besto bandet av hovedvokalist Eigil Berg, som også spilte ulike tangentinstrumenter, Ivar Hovden spilte gitar og saksofon. Per Hellerud spilte gitar, Odd- Erik Østerås var bassist og John Kolloen var trommis. Bandet var svært aktive og var stadig på landsomfattende turneer, og fikk en helt unik kontakt med sitt publikum, og dermed hadde de en svært trofast fanskare som kjøpte plater og stemte på dem på Norsktoppen.  "Nå må'ru slutt' opp med å se på meg sånn" kom rett inn på førsteplass på Norsktoppen 20.juli 1974, og ble på topp i to uker. New Jordal Swingers ble på lista i de ti ukene som var maksimaltiden, men det ble ingen lang pause fra Norsktoppen. Allerede uken etter at "Nå må'ru slutt' opp med å se på meg sånn" var ute av lista, kom a-siden på singelplata inn på Norsktoppen. Det skulle vise seg å bli en enda større suksess.  Her kan du høre sangen: "Nå må'ru slutt' opp med å se på meg sånn."  

New Jordal Swingers øvrige sanger på Norsktoppen i 1974:

"Nut Rocker." Trad. Arr: Eigil Berg. (Instrumental- basert på Tsjaikovskis tema fra "Nøtteknekkeren". Antall uker på lista: 10. Beste resultat: 3.plass.

"Ælverock." ("Red River Rock.")Melodi: King/Mack/Mendelhson. Arr: Eigil Berg. (Instrumental.) Antall uker på lista: 10. Beste resultat: 1.plass.




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.