Norsktoppen- årets første liste 1974: "La musikken leve." Kirsti Sparboe.

Kirsti Sparboe hadde hatt mange, gode plasseringer på Norsktoppen i 1973. I 1974 ble det ikke fullt så mange sanger på lista. I den første utgaven av Norsktoppen i 1974, som ble sendt 5. januar, havnet Kirsti Sparboe utenfor lista. Sangen var en coverversjon av "Everybody Loves a Song" , skrevet og fremført av Mac Davies. Kari Diesen, (som da hadde etternavnet Neegaard), skrev norsk tekst og sangen fikk tittelen "La musikken leve." Sangen ble utgitt på singel på platemerket Polydor. Produsent for innspillingen var Johnny Sareussen, mens Pete Knutsen hadde arrangert musikken. B- siden på singelen var den tradisjonelle "Tennessee Waltz." Kirsti Sparboe var aktuell med en LP-plate i 1974, men ingen av sangene fra singelen ble tatt med på denne. Det var tydelig at dette var en singel som ble spilt inn for å holde Kirsti Sparboe aktuell som popsanger. Hun hadde gått mer over til revy, cabaret og musikkteater, og hadde stor suksess som duo med daværende ektemann Benny Borg. "La musikken leve" kom ikke inn blant de ti beste på Norsktoppen, og gikk ikke videre til neste program. Kirsti Sparboe havnet på en 12.plass. På plassen etter kom Ellen Nikolaysen med "Når du ler", som skulle lykkes bedre på lista i Kirsti Sparboes versjon i desember Albumet "Kirsti Sparboe", som kom ut litt senere på året i 1974, ble nominert til en Spellemannpris i kategorien "Årets kvinnelige vokalist."  Hun vant ikke, men hadde allerede fått en pris for albumet "Dager med deg" som kom ut i 1972. "La musikken leve" er dessverre ikke tilgjengelig digitalt. Kirsti Sparboes øvrige plasseringer på Norsktoppen i 1974:

"Yo-Yo." Duett med Kjersti Døvigen. M: Ivar Børsum. T: Paul Cappelen. Sangen kom på fjerdeplass i den norske Grand Prix finalen. Antall uker på lista: 4.  Beste resultat:  4. plass.

"Når du ler." ("Whne You Smile.") T & M: Ralph MacDonald & William Salter. Norsk tekst: Kirsti Sparboe. Antall uker på lista: 3.  Beste resultat:  6. plass. 


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.