Norsktoppen 1974- årets første liste: 13.plass: "Når du ler." Ellen Nikolaysen.

Norsktoppen kunne fire ett år på lufta, og hadde satt seg som det viktigste programmet i NRK radio for å fremme norsk popmusikk med norske tekster. De aller fleste sangene  på Norsktoppen var norskspråklige versjoner av allerede kjente, utenlandske hits, mens den originalt skrevne popmusikken dessverre fikk mindre plass. 5. januar gikk den første utgaven av Norsktoppen i 1974 på lufta. Det var 14 melodier å velge mellom. På 13. plass havnet en coverlåt. Ellen Nikolaysen hadde hatt mange sanger inne på Norsktoppen i 1973, og lå allerede på lista med "Sangen han sang var min egen" ,som var b-siden til singelen "Når du ler." Begge sangene var spilt inn i originalversjon av Roberta Flack. "Når du ler" var skrevet av Ralph MacDonald og William Salter, med norsk tekst av Kari Diesen (Neegaard.) Pete Knutsen hadde arrangert orkesteret, og Johnny Sareussen hadde produsert singelen, som kom ut på platemerket Phillips. Ellen Nikolaysen hadde spilt inn to LP-plater og var i gang med den tredje. Hun var blitt nominert til Spellemannprisen, og var med i vokalgruppa Bendik Singers. De hadde gjort det bra i den internasjonale Grand Prix finalen i 1973, der de representerte Norge. Ellen Nikolaysen hadde også vært på Norsktoppen med Bendik Singers. Gruppa var  etterspurte korister, så de er å høre på utallige popplater, i bakgrunnen. "Når du ler" kom ikke inn på Norsktopplisten, men det var ikke så nøye, for Ellen Nikolaysen hadde allerede den norske versjonen av "Killing me Softly with Muisc" inne på lista. "Når du ler" ble også spilt inn av Kirsti Sparboe. Ellen Nikolaysen ga ut to engelskspråklige LP-plater, en i 1973 og en i 1974. Ingen av sangene fra disse platene kunne kvalifisere seg til Norskstoppen pga reglene om språk. Derfor hadde hun få muligheter for å komme inn på lista. I tillegg ble hun lansert i Japan, der hun vant en stor sangkonkurranse, og Tyskland, så fokuset var ikke på norske plateinnspillinger akkurat dette året. ("Når du ler" er dessverre ikke tilgjengelig digitalt.)

Ellen Nikolaysens øvrige sanger på Norsktoppen i 1974:                                                                      "Sangen han sang var min egen". (Killing me softly with muisc.) T&M: Norman Gimble & Charles Fox. Norsk tekst: Kari Diesen. Antall uker: 10. (4 uker i 1973.) Beste resultat: 3.plass.                              

"Kunne du lese tanker?" med Match. T&M: Gordon Lightfoot. Norsk tekst: Lillebjørn Nilsen.              Kom ikke inn på lista. 

"Afrotid" med Bendik Singers. T&M: Arne Bendiksen. Kom ikke inn på lista. 


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.