Norsktoppen 1987: - vinnermelodiene: "Bilbølla Ulla." Vazelina Bilopphøggers.

"Bilbølla Ulla" ble Vazelina Bilopphøggers ellevte vinnerlåt på Norsktoppen. De vant sin første seier med "Gi meg fri i kveld" i 1980. I tillegg hadde Eldar Vågan vunnet med en låt som soloartist. "Bilbølla Ulla" var hentet fra Vazelina Bilopphøggers sjuende originalalbum. (De hadde utgitt åtte Lp-er på sju år, et av dem var et samlealbum med to nye låter.) Albumet "Gå for gull" ble lansert på 17. mai 1987, og flere av låtene fra albumet hadde vært inne på Norsktoppen, og de hadde vunnet tidligere i 1987, med "Vond rygg, såre knoker."  Plata kom ut på gruppas eget merke, Opel Rekords, og var produsert av Eldar Vågan. 

Som andre album fra gruppa, inneholdt også dette en god blanding av originale sanger og coverversjoner, og som vanlig solgte det godt. Albumet lå 13 uker på VG-lista, med en tredjeplass som beste resultat. (Selv med svært gode salgstall for alle sine utgivelser, har gruppa fremdeles til gode å gå til topps på VGs albumliste. Beste notering til nå, er andreplass for debut LP-en "24 timers service" fra 1980.) 

"Bilbølla Ulla" er en av albumets originalskrevne låter, med tekst og melodi av Eldar Vågan. Sangen kom rett inn på førsteplass på  Norsktoppen 15. august 1987. Det ble en kort visitt, med en uke på topp, og fire uker totalt på lista. Men, det var ikke noe nederlag for Vazelina Bilopphøggers satte en uslåelig rekord, med ti låter inne på norsktoppen i løpet av ett år. (I tillegg hadde Viggo Sandvik inne en låt som soloartist.) Albumet "Gå for gull" inneholdt fjorten spor, og ni av disse fant veien til Norsktoppen i 1987. Den tiende låta gruppa hadde med, "hang igjen" fra 1986 og albumet "Musikk tel arbe'". 

Populariteten så ikke ut til å ende, og gruppa var i gang med flere prosjekter, bl.a. turneer, TV innspillinger og revy. i tillegg var de konstant i arbeid med nye låter,, og låtene deres fikk mye spilleing i radio.Nenste album skulle først komme i 1989. 

Du finner en oversikt over Vazelina Bilopphøggers meritter på Norsktoppen i 1987 her: "VB på Norsktoppen-87." 

Du kan høre sangen her: "Bilbølla Ulla." 





Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.