Norsktoppen 1987 - vinnermelodiene: "People Get Moving-" Tomboy.

Bandet Tomboy hadde sin base på Askøy utenfor Bergen, og slo igjennom med albumet "Time To be Free" i 1985. Gruppa ble dannet i 1983 av vokalist Torhild Sivertsen og hennes ektemann, Per Hansmark. Han ble også den som leverte de fleste av låtene til gruppa, og spilte synthersizer og sørget for bandets særegne lydbilde. Tomboy besto for øvrig av Terje og Øyvind Lerø, Kalle Tangset og Jan Sollesnes. Gruppa sto for noe helt nytt i norsk pop, der de benyttet seg av det aller nyeste innen teknologi for å skape sin særegne sound. Kombinert med Torhild Siverstens store soulstemme, ble det suksess. En viktig medspiller ble gruppas faste produsent, briten Murray Monro. Plateselskapet CBS håpet vel at han skulle medvirke til at gruppa kunne få innpass på det internasjonale platemarkedet. Debutalbumet "Time To be Free" lå i 21 uker på VG lista, med niendeplass som beste resultat. I 1986 ble reglene på Norsktoppen endret, slik at sanger med tekst på andre språk, (stort sett engelsk), kunne komme inn på lista.  Dermed ble det fritt frem to Tomboy. Gruppas popularitet gjorde at de turnerte landet rundt, og låtene deres gikk på høy rotasjon på radio og i TV. I 1987 var gruppa klar med sitt andre album, "Back to the Beat." Albumet nådde svimlende salgstall og ble en stor suksess, og forventningene om en internasjonal lansering ble store. 

Albumet ble nominert til Spellemannprisen for 1987 i to kategorier, "Årets Spellemann" og "Årets Popplate." I den første kategorien tapte de for Jørn Hoel, mens i den andre vant de over de to andre nominerte, Anita Skorgan og Fra Lippo Lippi. "Back to the Beat" lå 23 uker på VGs albumliste, og seks uker på førsteplass. "People Get Moving" er et av sporene fra Lp-platen, og låta kom ut på singelplate for å promotere albumet, og en påkostet musikkvideo ble spilt inn i London. "People Get Moving" er signert Per Hansmark og Murray Monro. På b- siden er "Fire",  signert Per Hansmark. "People Get Moving" kom inn på Norsktoppen 14. februar 1987, og gikk til topps i sin tredje og siste uke på lista. Sangen ble Tomboys første seier på Norsktoppen. Flere av låtene fra albumet "Back to the Beat" skulle gå til topps på lista, og i noen uker hadde de to låter inne på lista samtidig. Du kan høre sangen her: "People Get Moving."

Tomboys øvrige sanger på Norsktoppen i 1987:

"Danger of Love." M & T: Per Hansmark. Antall uker på lista: 8.  Beste resultat: 1. plass.

"Fire". M & T: Per Hansmark. Antall uker på lista: 1. Beste resultat: 1.plass.

"Innocent Blue" M & T: Per Hansmark. Sangen kom ikke inn blant de åtte beste på lista, og gikk ikke videre til neste program.

"The Heat." M & T: Per Hansmark. Antall uker på lista:  2. Beste resultat: 5. plass.




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.