Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "På ørnevinger." Trond Ingebretsen & Bjølsen Valsemølle.

Det skjedde store endringer på Norsktoppen fra mai 1986, og fra og med 30.august, ble reglene justert igjen. Endringen gjorde at antall låter som gikk videre til neste utgave av Norsktoppen, ble endret fra fem til seks melodier. Oslogruppa Bjølsen Valsemølle hadde blitt kjent for et bredt publikum med "Soria Moria", som lå på Norsktoppen i 1983. "På ørnevinger" var tittelsporet på gruppas tredje LP-plate, og ble deres første Norsktoppvinner. LP-en ble utgitt 9.juni 1986. Bjølsen Valsemølle hadde tre faste medlemmer, men leide inn faste musikere til konserter og plateinnspillinger. De faste medlemmene under innspilingen av "På ørnevinger", var vokalist, primus motor og låtskriver Trond Ingebretsen, Han spilte også munnspill og gitar. Rune Haukum korist, bassist og spilte også munnspill, mens Martin Aune spilte keyboard. Av andre musikere som trioen hadde med seg på plateinnspillingen, var bl.a. Kjetil Bjerkestrand, Marius Müller og gjestevokalist Marith Endresen. Alle sangene på albumet var skrevet av Trond Ingebretsen. Albumet ble produsert av Ingar Helgesen, og kom ut på platemerket Studio B. "På ørnevinger" gikk rett inn på førsteplass på Norsktoppen 6.september 1986, men røk ut av lista allerede uken etter. Men de rakk å markere seg, og plata fikk greie salgstall. Bjølsen Valsemølle ble oppløst som fast gruppe i 1987, men gjenforenes for konserter og plateinnspillinger med jevne mellomrom. Du kan høre sangen her: "På ørnevinger."

Bjølsen Valsemølles øvrige sanger på Norsktoppen 1986:

"Så lenge jeg lever." Gjestevokalist Marith Endresen. M & T: Trond Ingebretsen-\Sangen kom ikke inn blant de fem beste på lista, og gikk ikke videre til neste program.

"Den Mellomamerikanske ekspress." M & T: Trond Ingebretsen-\Sangen kom ikke inn blant de fem beste på lista, og gikk ikke videre til neste program.

"Fremmed på veien." M & T: Trond Ingebretsen-\Sangen kom ikke inn blant de fem beste på lista, og gikk ikke videre til neste program.



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.