Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.

"Halvsju" var et av NRKs mest populære ungdomsprogram i perioden 1979-1986. Flere norske artister fikk sitt gjennombrudd der. Programlederne var ikke bare det, de bød på seg selv. Ivar Dyrhaug og Turid Øversveen var "Espen og Ann-Mari".  Fra 1982, var Bjarte Ytre-Arne en av programlederne i "Halvsju",  og etablerte figuren "Harry Halvsjuk", som hadde et band som ble kalt "The Håpløse", programmets "husband." 

"Halvsju" var programmet der grupper og artister som Drama og Dollie fikk sin TV- debut, og mange håpefulle artistspirer ønsket å opptre. Redaksjonen fikk inn lassevis med demokassetter av ymse kvalitet, mest fra unge jenter som ønsket å synge Carolas låter. Disse "Carola-kloningene" inspirerte Bjarte Ytre-Arne til å skrive en låt som Harry Halvsjuk & The Håpløse fremførte i programmet. Sangen het "Å, Carola", med tekst og melodi av Bjarte Ytre-Arne. Musikerne i "The Håpløse", var Lars Lønne, Thor Bendiksen, Tom Erik Antonsen og Torgeir Gabrielsen. "Å Carola" ble utgitt på LP-platen "Harry Halvsjuk & The Håpløse", som kom ut på EMI i 1985. Den inneholdt sangene som "husbandet" hadde fremført i "Halvsju." LP-en fikk solid lanseringshjelp fra TV-programmet, og solgte godt. Albumet vant også en Spellemannpris for beste barneplate. (Dette var programmet der trioen Kirkvaag/Lystad/Mjøne lagde tidenes TV- skandale, ved å rope opp feil vinner etter å ha gått seg bort i egne morsomheter.)  "Halvsju" hadde sin siste sesong i 1986, 

"Å, Carola" kom inn på Norsktopplista 15. november 1985, og i programmets første utgave 10. januar 1986, var "Å, Carola" inne i sin sjuende uke på lista. Sangen fikk en delt åttendeplass, med Ole I'Doles "En og en er to." "Å Carola" gikk ut av lista etter maksimaltiden på åtte uker, og beste resultat oppnådd, ble en fjerdeplass. Gruppa hadde ikke flere låter på Norsktoppen i 1986, og ga heller ikke ut nye plater. Du kan høre ( og se) sangen her: "Å, Carola."





Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.