Norsktoppen 1985 - vinnermelodiene: "Fem fyrer med ved." Vazelina Bilopphøggers.

"Fem fyrer med ved" var tittelsporet på Vazelina Bilopphøggers fjerde album, som kom ut i 1984. Dette var første album på gruppas nyetablerte plateselskap, Opel Records. I 1984 hadde  "Stor sølvgrå latsebil" vunnet Norsktoppen., også denne sangen var fra "Fem fyrer med ved." LP-en lå 13 uker på VG-lista, med sjetteplass som beste resultat. Vazelina var enormt populære, og hvor enn de kom på spillejobber, trakk de fulle hus. De var ofte å se på TV, og ble mye spilt i radio. Eldar Vågan sto bak tekst og melodi til "Fem fyrer med ved." Sangen kom inn på Norsktoppen første februar 1985. Uka etter gikk låta til topps. "Fem fyrer med ved" lå inne på Norsktopplista i maksimaltiden på åtte uker. Det ble en uke på førsteplass. De fem medlemmene av gruppa var travelt opptatt, men ikke i platestudio. Nå gikk de nye veier, og i 1985 debuterte de på teaterscenen. Det Norske Teatret hyret dem inn som Snekkersvekara i en oppsetning av musikalen "Trost i taklampa", basert på Alf Prøysens roman. Det ble en braksuksess, og dermed ble det ikke tid til noen ny plateutgivelse dette året. Det ble laget en musikkvideo av låta som ble sendt i NRK TV. Du kan høre sangen her: "Fem fyrer med ved."

Vazelina Bilopphøggers øvrige sanger på Norsktoppen 1985:

"Tarzanboogie." M & T: R. L Fish/Eldar Vågan. Antall uker på lista: 8.  Beste resultat: 2. plass. * Sangen lå sju uker på rad på andreplass.

"Et reinvaske Norgesglass." ("Under The Moon of Love.") M & T: Curtis lee/Tommy Boyce. Norsk tekst: Jan Paulsen & Eldar Vågan. Antall uker på lista: 8.  Beste resultat:1.plass.





Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.