Norsktoppen 1983 - vinnermelodiene: "Den store dagen". Hanne Krogh

Benny Borg var "Kongen av Norsktoppen". og den låtskriveren med desidert flest førsteplasser på lista. Han vant den aller første utgaven av Norsktoppen 20. januar 1973 med "Balladen om Morgan Kane," som han fremførte selv. Men, det var som låtskriver for andre han hadde størst suksess, og norske artister var nærmest garantert en hit hvis de fikk med en låt av Benny Borg på plata si. Ti år etter "Morgan Kane" hadde han ikke mistet gløden, og gikk tik topps igjen. "Den store dagen" kom inn på Norsktoppen for andre gang. Den fikk sin første runde på lista i 1977-78. I den versjonen valgte Benny Borg selv å fremføre låta. Den ble på lista i maksimaltiden på åtte uker, med andreplass som beste resultat. I sin andre  runde på Norsktoppen, gikk melodien til topps, Hanne Krogh var godt etablert som voksen artist, og hadde stor suksess med sine plater. De solgte godt, og flere av sangene fra albumene hennes, ble favoritter på Ønskekonserten, og gjorde det godt på Norsktoppen. Hanne Krogh ble en radiofavoritt, og sangene hennes fikk mye spilletid. Hennes versjon av "Den store dagen" kom ut på albumet "Nordens vakreste" fra1982. Platen kom ut på Arne Bendiksens platemerke AB Records. Du kan lese flere detaljer om plateutgivelsen her: "Nordens vakreste." "Den store dagen" kom rett inn på andreplass på Norsktoppen 17.desember 1982. Det ble fem uker på andreplass, deretter en tredjeplass, før Hanne Krogh endelig gikk til topps i den sjuende uken på Norsktoppen. Dessverre var åtte uker maksimaltiden for en sang på lista, så det ble det ble med to uker på topp. Sangen ble en stor hit, og var stadig å høre i radio, "Den store dagen" var Hanne Kroghs andre låt som vant Norsktoppen. Nå var hun i siget, og det skulle komme mange Norsktoppseiere fra henne i årene som fulgte. I 1983 kom det nok et soloalbum signert Hanne Krogh, "Julens vakreste." Du kan høre sangen her: "Den store dagen."

Hanne Kroghs øvrige sanger på Norsktoppen 1983: 

"Levende lys." ("Le Cafe des Trois Colombes".) M:Pierre Kartner, T: Pierre Delanoê/Claude Lemesle. Norsk tekst: Dag Frøland. Antall uker på lista: 8. Beste resultat: 2.plass.

"Jeg vil leve." ("Flashdance- What a Feeling.") M & T: Giorgio Moroder/Keith Forsey/Irene Cara. Norsk tekst: Arne Bendiksen. Antall uker på lista: 8. Beste resultat: 4.plass.



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.