Norsktoppen 1982- vinnermelodiene: "Alene." Hanne Krogh

Hanne Krogh hadde kommet tilbake på plateriller og i rampelyset som voksen artist i 1978. Det var svært vellykket, og platene hennes solgte godt. Hennes tredje soloalbum, "Alene", kom ut på hos Arne Bendiksen i 1982. Det skulle komme til album fra henne dette året, "Nordens vakreste." Flere sanger fra begge platene, skulle hevde seg godt på Norsktoppen, spesielt i 1983. Hanne Krogh fikk sin første Norsktoppvinner med "Alene." Melodien var komponert av Svein Gundersen, og teksten var ved Philip A. Kruse. LP-en lå ni uker på VG-lista, med 13. plass som beste resultat. Albumet inneholdt en god blanding av coverlåter med norsk tekst, og originalkomponerte sanger. (Et av sporene, var Ketil Stokkans "Alene og litt romantiker". Den skulle vinne Norsktoppen i 198,  med Zoo.) "Alene" kom inn på Norsktoppen 8.oktober 1982, og for opp og ned på lista, før den endelig gikk helt til topps etter sju uker. Det ble bare en uke på topp for Hanne Krogh, for maksimaltiden en sang kunne ligge på lista, var åtte uker. Dermed måtte "Alene" gå ut av lista, seier til tross. Hanne Krogh skulle komme svært sterkt tilbake på Norsktoppen bare none uker senere, LP-en "Alene" var produsert av Ole Vidar Lien. "Alene" er i skrivende stund ikke tilgjengelig digitalt. 

Hanne Kroghs øvrige sanger på Norsktoppen 1982:

"Jeg er glad i deg." M & T: Ives Martin/Gerard/Presgurvic. Norsk tekst: Philip A. Kruse. Sangen kom ikke inn blant de ti beste på lista, og gikk ikke videre til neste program.

"Den store dagen". M & T: Benny Borg. (Sangen kom inn på lista til den siste utgaven av Norsktoppen i 1982, og skule gjøre det bra på lista i 1983. Antall uker på lista 1982: 1. Beste resultat 1982: 2. plass.





Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.