Norsktoppen 1981 - årets første liste: "Balkongen." Vazelina Bilopphøggers.

Vazelina Bilopphøggers hadde slått igjennom med et brak i 1980, med låta "Gi meg fri i kveld.". Det ble også deres til da første og enste låt øverst på Norsktopplista. Selv om de fikk en litt "treg start" på Norsktoppåret 1981, skulle de komme sterkt tilbake. I årets første utgave av Norsktoppen i 1981, havnet de på en femteplass med låta "Balkongen." Sangen var hentet fra debutalbumet "24 timers service" fra 1980. Den norske teksten var skrevet av Eldar Vågan og melodien var komponert av amerikaneren John D. Loudermilk. Originalen het "Sittin' In the Balcony", som ble gitt ut av komponisten selv i 1957. da under hans artistnavn, Johnny Dee. "Balkongen" var nykommer på lista  2. januar 1981. Sangen falt ikke helt i smak hos folkejuryen, og det ble et kort opphold på den nedre delen av resultatlista. Etter tre uker var det slutt, og femteplass ble beste resultat. Vazelina Bilopphøggers skulle følge opp den formidable suksessen med deres første album i 1981. Da ga de ut LP-platen "Slitin i knea". Debutalbumet hadde solgt i over 100.000 eksemplarer og var på VGs albumliste i nesten et halvt år. Andreplass ble beste plassering der, og flere av låtene også fra dette albumet, kom inn på Norsktoppen, både i 1980 og 1981. Vazelina Bilopphøggers var en kvartett, men på plateinnspillingen fikk de med seg flere musikere. Disse ble etter hvert faste medlemmer av gruppa på deres sceneshow. De fire "faste" var Eldar Vågan på gitar, Arnulf Paulsen på trommer, Torbjørn Nikolaysen på bass og Bjørn Berg på vokal. På "Balkongen" var Liv Wahlberg innom og hadde et par replikker i et lite "hørespill" midt i låta. Vazelina Bilopphøggers sto ved en korsvei, og et par av medlemmene ønsket ikke en fulltidsjobb som turnerende popmusikere. Til plate nummer to, hadde vokalist Bjørn Berg valgt å forlate gruppa, og inn kom Viggo Sandvik. Dette ble starten på gruppas gullalder. Det skulle gå enda litt tid før de lykkes med å vinne Norsktoppen. 1981 var sånn sett en "oppvarmingsrunde." Du kan høre sangen her: "Balkongen."

Vazelina Bilopphøggers øvrige sanger på Norsktoppen 1981:

"Skinnmage høner." ("Bony Moronie.") M & T: Larry Williams. Norsk tekst: Eldar Vågan. Antall uker på lista: 8. Beste resultat: 4. plass.

"Fin som en præst." * M & T: Lasse Hafreager/Eldar Vågan/Viggo Sandvik Hansen/Jan Paulsen.) Antall uker på lista: 1. Beste resultat: 8. plass.  * Dette er den første sangen på Norsktoppen der Viggo Sandvik er vokalist med gruppa.

"Borghild." ** ("Who Put the Bomp in the Bomp Bomp Bomp.") M & T: Barry Mann & Gerry Goffin. Norsk tekst: Jan Paulsen. Antall uker på lista: 8. Beste resultat: 2. plass. ** Sangen lå sju av åtte uker på andreplass, og en uke på tredjeplass. Maksimaltiden for en sang på lista, var åtte uker. 






Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.