Norsktoppen 1981 - årets første liste: "Det lille som skal til." Tom Mathisen.

Tom Mathiesen benyttet  oppmerksomheten han fikk som en del av humortrioen  Prima Vera til å utgi en soloplate. Sammen med Herodes Falsk og Jahn Teigen i Prima Vera var han med på stadige humorsprell, på plate, på scenen, på film, i radio og TV. Mathisens solokarriere kom dessverre helt i skyggen. Han ga ut sin første soloplate i 1980. "Det lille som skal til" kom ut på RCA Victor. Albumet var produsert av Tore Syvertsen, som også produserte Prima Veras plater på samme plateselskap. Flere av musikerne var også de samme. Tittelsporet fra LP-platen var skrevet av Tom Mathiesen og Herodes Falsk, og låta kom inn på en delt tredjeplass på Norsktoppen 2. januar 1981. Sangen ble liggende på lista i maksimaltiden på åtte uker, men tredjeplassen ble beste resultat. Tom Mathiesen var travelt opptatt på mange felt, og Prima Vera tok det meste av hans tid. Gruppa ga ut to LP-plater i løpet av 1981, og satte opp en ny scenemusikal i tillegg til sine humorshow. Tom Mathisen hadde vunnet Norsktoppen flere ganger sammen med Prima Vera, og det skulle komme mange sanger med trioen på listene de kommende årene. Tom Mathisens neste LP-plate under eget navn, kom først i 1984. Du kan høre sangen her: "Det lille som skal til."

Tom Mathisens øvrige plasseringer på Norsktoppen 1981:

"Feil nummer." * M & T: Tom Mathisen. Antall uker på lista: 1.  Beste resultat: 9.plass.* Tom Mathiesen hadde også en sang med Prima Vera inne på listen denne ene uken.

"Si meg hva du liker."  M & T: M & T: Tom Mathisen. Antall uker på lista: 1.  Beste resultat: 6.plass.

Med Prima Vera:

"Når jeg kommer diit". M & T: Jahn Teigen/Herodes Falsk/Tom Mathisen. Antall uker på lista: 8.  Beste resultat: 3.plass.





Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.