Norsktoppen 1977 - vinnermelodiene: "She Loevs You, Yeah!" Bugges Firo.

Bugges Firo, som var en kvintett, hadde fått sin første seier på Norsktoppen med sin norske versjon av "Speedy Gonzales" i 1976. Sammen med Four Jets, sørget gruppa for trøndersk dominans på Norsktoppen i 1977. Begge dansebandene hadde base i Trondheim, og solgte massevis av plater og kassetter. Bugges Firo ga ut plater på løpende bånd, som inneholdt en god miks av norskspråklige versjoner av utenlandske hits originalmateriale, slik trenden var på 70-tallet. Bugges Firo ga ut sin tredje LP-plate i 1977. "Skyter med skarpt" kom ut på Phillips, og var produsert av Nils B. Kvam. Bugges Firo ble startet av Tore Bugge Pedersen, og "Firoen" var navnet på de fire kompisene som ble med da bandet ble startet i 1967. Alle var elver ved Lademoen skole i Trondheim, Tore Bugge Pedersen var hovedvokalist, og i 1977 var "Firoen" Dagfinn Ellefsen på bass, Rune Nordal på trommer, Tore Lande på gitar og Arne Svendsen på tangenter."She Loves You, Yeah" var en hyllest til 60-tallets popmusikk, og vant både Norsktoppen og Europatoppen samme uke. Europatoppen var et radioprogram som gikk med ujevne mellomrom, der de ulike, nasjonale radiostasjonene rundt om i Europa sendte to sanger som konkurrerte om heder og ære. De ble presentert av hver sin programleder, og publikum i studio stemte via mentometerknapper. Man kunne ikke stemme på sitt eget lands melodier. På Norsktoppen var det også opp til folkejuryen, så sangen slo bredt an. Bugges Firo hadde kontrakt med det store, internasjonale plateselskapet Phillips, så mange ventet en internasjonal lansering i etterkant av Europatoppseieren. Det kom ingen engelskspråklig plate eller noe tilbud om lansering, Bugges Firo var store nok her hjemme, og seieren på Europatoppen satte fart i plate og kassettsalget, og Bugges Firo fikk flere spilleoppdrag i kjølvannet av seieren. "She Loves You, Yeah" ble sunget på norsk, selv om tittelen var på engelsk. Sangen var en coverversjon. Originalen var tysk, med tekst og melodi av Jos/ Richard Kersten/ W. Frankenbach. Gunnar Hordvik skrev norsk tekst. Sangen gikk rett inn på førsteplass på Norsktopplista 4. november 1977, og ble der i fem uker på rad. Bugges Firo lå inne på lista i maksimaltiden på åtte uker. De tre siste ukene var melodien plassert blant de tre beste på lista. "She Loves You, Yesah" ble gruppas største hit, og signaturmelodi. Sangen er å finne på ulike samlealbum, og blir fortsatt jevnlig spilt i norsk radio. Bugges Firo gjennomgikk en endring i besetning før de gikk i studio og spilte inn sin fjerde LP-plate, som ble lansert tidlig i 1978, i kjølvannet av suksessen med "She Loves You, Yeah."  I 1978 skulle Bugges Firo få flere sanger på Norsktoppen, både fra albumet "Skyter med skaprt" og fra det ferske albumer "5 Fra Glemselen." Du kan høre sangen her: "She Loves You, Yeah."

Bugges Firos øvrige melodier på Norsktoppen 1977:

"Cadillac". * ("Brand New Cadillac") M & T: K. Brown/D. Gibson/G. Johnson/J. Mallett/V.Taylor. Norsk tekst: Bjarne Brekkebø. Antall uker på lista- 1977: 3. Beste resultat 1977: 4. plass. *Sangen kom inn på lista i 1976. 

"Louise." ("Louise".) M & T: Richard A. Whitling. Norsk tekst: Rune Nordal. Antall uker på lista: 2. Beste resultat: 8. plass. 

"Skjebnens sang." ("Fate Stranger, Fate.") M & T: J. Fishman/Mario Capuano/Gissy Capuano. Norsk tekst: Svein Ramberg. Antall uker på lista: 1. Beste resultat: 6. plass. 



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.