Norsktoppen 1977 - årets første liste: "Kvar er er blomane som var?". Kirsti & Benny.

Kirsti Sparboe og Benny Borg var Norges store kjendispar, og popstjerner, både sammen og hver for seg. Som Norges mest kjente popduo hadde de gitt ut tre LP-plater, vunnet Norsktoppen flere ganger, fått Det Nyes Sølvmikrofon, og blitt nominert til Spellemannprisen for sin nyeste duettplate. Det kom to album fra duoen i 1976, et nytt, og et samlealbum med utvalgte sanger fra de fire foregående albumene. LP-platen "Kirsti & Benny" ble nominert til Spellemannprisen i kategorien "Beste vokalist", kategorien der  popplatene havnet på den tiden. Duoen var på høyden av karrieren, de var ofte på TV, og "Solen på Kreta var blitt en kjempehit i 1976. De hadde flere melodier på Norsktoppen i løpet av dette året og  vant med "Solen på Kreta"  Duettalbumet kom ut på Polydor og det var en storslagen produksjon med de ypperste av  musikere, produsenter og innspillingsfasiliteter. "Kvar er blomane som var?"  ble duoens siste låt på Norsktoppen i 1976, og kom inn på lista 17 desember. Sangen lå på Norsktoppen i to uker dette året, og fortsatte på lista inn i 1977. Til da hadde beste plassering vært en fjerdeplass. Håpet var at sangen skulle gå helt til topps i 1977. Dessverre gikk det ikke helt sånn, det ble bare to uker på lista i starten av 1977, på årets første liste ble det en sjetteplass og uka etter, en åttendeplass. Kirsti & Benny gikk ut av lista den femte uken. Duoen hadde ikke så mange liveopptredner sammen, de var ganske travle hver for seg, men i 1977 deltok de for første og eneste gang som duo i Melodi Grand Prix. (Det var meningen at de skulle ha deltatt som duo i den norske Grand Prix finalen med "Småting" i 1972, men Grethe Kausland hoppet inn som duettpartner for Benny Borg da Kirsti Sparboe heller ville synge den lekre balladen  "Lillebror".) I 1977sang de flere av bidragene i den innledende semifinalen, som ble sendt i radio, og havnet på en tredjeplass i den store finalen med Mette Hurlens "Sang."  Kirsti Sparboe var opptatt i platestudio med innspillingen av albumet "Serenade" mens Benny Borg jobbet med Dizzie Tunes og Grethe Kausland på scenen, og spilte inn plate med dem i 1976. Han hadde også gitt ut et soloalbum dette året, og tok en pause i plateinnspillingen frem til 1978. I mellomtiden skrev han sanger for andre, norske artister. "Kvar er blomane som var?" har norsk tekst av Hartvig Kiran og originalen er Peter Seegers "Where Have All The Flowers Gone?" som fikk en ny vår da superstjernen Marlene Dietrich gjorde sin legendariske innspilling av låta, og tok den med på melodilisten under sine turneer og show. Du kan høre sangen her: "Kvar er blomane som var?"

Kirsti & Bennys øvrige plasseringer på Norsktoppen 1977:

"Åh, du deilige søndag."  M & T: Benny Borg. Antall uker på lista: 8. Beste resultat: 3. plass.

Kirsti Sparboes øvrige plasseringer på Norsktoppen 1977:

"Her er en klovn." ("Send in The Clowns.") M & T: Stephen Sondheim. Norsk tekst: Philip A. Kruse. Antall uker på lista: 3. Beste resultat: 5. plass.

Benny Borgs øvrige plasseringer på Norsktoppen 1977, som artist:

"El Sordo."  M: Benny Borg. T: Kjell Hallbing. Antall uker på lista: 8. Beste resultat: 1, plass.

"Vår sommermelodi." M & T: Benny Borg.  Antall uker på lista: 8.  Beste resultat: 2. plass.

"Den store dagen." M & T: Benny Borg. Antall uker på lista:  8. (7 uker i 1977, 1 uke i 1978.) Beste resultat: 2. plass. 



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.