Norsktoppen 1977 - Årets første liste: "Reisa fra Ålesund." Bergeners.

Bergeners var å finne på årets første liste også i 1976. Da var de på Norsktoppen med "Tre meter Noreg." De avsluttet året på lista, og 7. januar 1977 plasserte de seg "under streken" med "Reisa til Ålesund" og kom ikke videre til neste program.  Det vil si, det var trioen Spoilband som sto bak gruppas Norsktoppdebut "Tre meter Noreg." Da et av medlemmene slutta, fortsatte de to gjenværende som duo under navnet Bergeners.  "Reisa fra Ålesund" var fra duoens første LP-plate "Alltid no' godt fra Bergeners."  Duoen besto av Fred Ove Reksten og Alfred Kjerpeseth. De spilte glad folkrock på bergensdialekt, Reksten skrev de fleste av duoens tekster og melodier. "Reisa fra Ålesund" kom inn på Norsktoppen 19. november 1976, og lå stor sett helt nederst på lista. Etter sju uker holdt det ikke lengre, og 7. januar 1977 gikk Bergeners ut av Norsktopplista. Debutalbumet til duoen kom ut på Arctic Records og Gunnar Hordvik var produsent, assistert av Fred Ove Reksten, som for øvrig gjorde nesten alt annet på plateinnspillingen selv. Foruten å være tekstforfatter og komponist, spilte han utallige instrumenter, sang hovedvokal og arrangerte all musikken. Duoen Bergeners hadde fått litt vind i seilene, og var allerede i gang med innspillingen av sin andre LP-plate "Frekk Å Tidi." Duoen holdt på et par år til, og ga ut til sammen fire LP-plater, til de ga seg som duo i 1979. "Reisa til Ålesund" er i skrivende stund, ikke tilgjengelig digitalt.

Bergeners øvrige plasseringer på Norsktoppen 1977:

"Det er'kje greitt å verta gamal." M & T: Fred Ove Reksten & Alfred Kjerpesteh. Antall uker på lista: 3. Beste resultat: 5.plass.

"Fløytelåt". M. Geir Tveitt. T: Jacob Sande. Antall uker på lista: 8. Beste resultat:  5. plass.

"Gjenta og stuten." M & T: Fred Ove Reksten. Sangen kom ikke inn blant de ti beste på lista, og gikk ikke videre til neste program.




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.