Norsktoppen 1976 - vinnermelodiene: "Det kommer en dag". Kjell Vidars

1976 ble året da norske band ble gjengangere på Norsktoppen. Howards, Firebeats, Torry Enghs, New Jordal Swingers,  Septimus, Staccato, Match og Kjell Vidars var blant bandene som var innom lista. Kjell Vidars førte an. Dansebandet fra Hadeland hadde hatt flere melodier på lista, og vunnet to ganger tidligere. Albumet "Rett hjem" fra 1974 ble en suksess, og begge sangene de fikk inn på Norsktoppen, erobret førsteplassen. Det ble ingen seier i 1975, men de vant åretes første utgave av Norsktoppen i 1976. Albumet "Kjell Vidars...igjen" ble gitt ut på høsten 1975. Platen kom ut på Nett Records og var produsert av Leif Hemmingsen. Bandet hadde ikke endret besetning siden forrige plateinnspilling, og de to som startet gruppa var vokalist og gitarist Kjell Bjørklund, og bassist og vokalist Ole Vidar Lien. Arne Støen spilte orgel og keyboard, Øystein Hvalby spilte trommer og Øyvind Lysenstøen spilte diverse gitarer og bidro også på vokal. Gruppa var svært aktive med spillejobber over hele Norge, og spilte inn plater på løpende bånd. I 1976 var de klare med ny LP-plate, "5", men "Det kommer en dag" var fra albumet "Kjell Vidars... igjen." Plata inneholdt en god blanding av coverlåter med norsk tekst og originale komposisjoner. "Det kommer en dag" var en av disse. Den var skrevet av Per Gunnar Jensen, som hadde levert slagere for de fleste norske popartister de siste tredve årene. Han hadde også hatt en sangkarriere, og var aller mest kjent i duoen Bjørg og Per Gunnar. Bjørg var en av de legendariske Søstrene Bjørklund, som leverte hits på løpende bånd på 50-tallet. Per Gunnar Jensen hadde også skrevet "Arven" som var Kjell Vidars forrige seier på Norsktoppen. Gruppa kom inn på andreplass på Norsktoppen med "Det kommer en dag" 14 .november 1975. og klatret til topps etter seks uker på lista. Åtte uker var maksimaltiden for en sang på Norsktoppen i denne perioden, og sangen lå på lista tiden ut. Kjell Vidars skulle gjøre stor lykke på Norsktoppen i 1976 med sanger hentet fra albumet "5". "Det kommer en dag" er dessverre ikke tilgjengelig digitalt.

Kjell Vidars øvrige sanger på Norsktoppen 1976:

"Vil du gjøre verden bedre?" M: Erling Bonde. T: Arne Paasche Aasen. Antall uker på lista: 2.Beste resultat: 7.plass.

"Per Ugle". ("Ugglevisan.")  M: Rune Wallenbom. Norsk tekst: Philip A. Kruse. Antall uker på lista:8 Beste resultat: 1.plass.

"Hvem kan laste meg?" ("Lasta inte mej.") M & T: Torgny Söderberg/Gunnar Sandevärn. Norsk tekst: Philip A. Kruse. Antall uker på lista: 8- (2 uker i 1975-) Beste resultat:1.plass.





Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.