Norsktoppen 1976 - vinnerlåtene: "Baby Blue." Inger Lise Rypdal.

Inger Lise Rypdal lå på førsteplass på Norsktoppen i omtrent halvparten av programmene i 1975, og satte dermed en uslåelig rekord. Nå hadde hun hatt en liten pause fra Norsktoppen siden hun gikk til topps med "S.O.S." i desember 1975. Hennes nyeste album, "Feeling", kom ut i desember 1975. I 1976 skulle det komme tre LP-plater i serien TREFF, så Inger Lise Rypdal var svært aktiv i platestudio. LP-en "Feling" kom ut på Arve Sigvaldsens plateselskap Talent, og han var også platas produsent. Albumet inneholdt en god blanding av originalskrevet materiale og coverlåter av internasjonale pophits, med norsk tekst. En av disse var "Baby Blue." Melodien var av Neil Sedaka, med tekst av hans faste tekstforfatter, Howard Greenfield. Låtskriverduoen hadde i årevis levert hits på løpende bånd. Neil Sedaka spilte selv inn sangen, og ga den ut på singelplate i 1975. Den ble raskt plukket opp av Arve Sigvaldsen, som skrev den norske teksten til Inger Lise Rypdals versjon. Låta fikk et lekkert orkesterarrangement av Pete Knutsen som også spiller de heftige gitarriffene på låta. Inger Lise Rypdal avløste sin Treff- kollega Stein Ingebrigtsen på førsteplass på Norsktoppen, så alt var nesten som de første årene, da de to lå på topp omtrent annen hver gang. "Baby Blue" gikk rett til topps på Norsktopplista 20. februar 1976, og fikk fem uker på førsteplass. Juryen besto av et utvalg radiolyttere, og de likte tydeligvis det de hørte. De tre siste ukene sangen lå på lista, ble den belønnet med andre, tredje og fjerdeplass, før den gikk ut av Norsktoppen etter maksimaltiden på åtte uker. "Baby Blue" kom også ut på singelplate, da som B-siden til "Voodoo", Grand Prix bidraget som er blitt evig berømt for Jahn Teigens skjellettrakt. Duoen Teigen/Rypdal vakte stor oppsikt med sangen, som var skrevet av "Terje Rypdal. (Han var for øvrig også svært synlig i TV-ruta, og markant i lydbildet med sin gitar under fremføringen, så han kunne likegodt vært akkereditert som artist.) "Voodoo" kom også inn på Norsktoppen, men fikk et mye mer beskjedent resultat. Inger Lise Rypdal spilte ikke inn noen soloplate i 1976, men var på ingen måte arbeidsledig. Hun spilte teater og film og var hyppig gjest i NRKs Underholdningsprogrammer, både på radio og i TV. "Du kan høre sangen her: "Baby Blue".

Inger Lise Rypdals øvrige sanger på Norsktoppen 1976:

"S.O.S". M & T: Benny Andersson, Bjørn Ulvæus & Stikkan Andersson. Norsk tekst:Arve Sigvaldsen.  Antall uker på lista: 1- 76 7-75. Beste resultat: 1. plass- 75, 3. plass - 76.

"Voodoo". M & T: Terje Rypdal. Duett med Jahn Teigen. Antall uker på lista: 6. Beste resultat: 6.plass.

"En smak av sol." M: Bjørn Isfält. Tekst: Arve Sigvaldsen. Antall uker på lista: 1. Beste resultat: 4,plass.

"Feeling." ("Feeling.") M & T: Morris Albert. Norsk teskt: Arve Sigvaldsen.  Antall uker på lista: 3. Beste resultat: 3.plass.

"Godgutten vår." M & T: Dag Frøland. Med Leif Juster og Aud Schønemann.  Antall uker på lista: 2. Beste resultat: 7.plass.'







Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.