Norsktoppen 1976 - årets første liste: "Hallingdal." Hans Petter Hansen.

Hans Petter Hansen var platearbeider på Rosenberg verft i hjembyen Stavanger på dagtid, og vokalist med danseband på kvelden. Han slo igjennom i 1974, med "Jeg kommer snart igjen", som vant Norsktoppen. Samme  år kom hans debutalbum ut.. Fra 1975 ble han artist på heltid, og var Norges best betalte vokalist. Album nummer to, "Paloma Blanca", kom ut på høsten i 1975. "Hallingdal", en av sangene fra LP-en, kom inn på en fjerdeplass på  Norsktopplista 2. januar 1976. Den ble liggende på lista i maksimaltiden på åtte uker, med en tredjeplass som beste resultat. På LP-en "Paloma Blanca" var elleve av tolv sanger norske versjoner av utenlandske hits. "Hallingdal" var en av disse. Originalen het "Evergreen", og var skrevet av Henry Gross, med norsk tekst av Jan Thoresen. Canadieren Gross hadde gitt ut originalen både som singel og på LP i 1975. Hans Petter Hansens hadde fått kontrakt hos Arne Bendiksen, og platene hans kom ut på merket Triola. LP-en "Paloma Blanca" var produsert av Jan Höiland. Han var også en kjent crooner fra Stavanger, og var den som hadde anbefalt Hans Petter Hansen til Arne Bendiksen. "Paloma Blanca" fikk 14 uker på VGs albumliste, med sjuendeplass som beste resultat. 1976 skulle bli et av flere toppår i Hans Petter Hansens karriere. Han hadde flere sanger inne på Norsktoppen, han deltok i Melodi Grand Prix med "Du fikk meg glad", han sang på TV og i radio, og turnerte landet rundt. Han var også aktiv i platestudio. I 1975 ga han ut sin første LP med  dansebandet Staccato, som han var fast vokalist for. Han begynte å jobbe med sitt tredje soloalbum, "Ser deg på søndag", som kom ut på høsten 1976. Han bidro også med vokal på noen av de mange samleplatene Arne Bendiksen produserte på løpende bånd. I årene fremover skulle det bli mange, gode plasseringer på Norsktoppen for Hans Petter Hansen. Du kan høre sangen her: "Hallingdal." 

Hans Petter Hansens øvrige plasseringer på Norsktoppen 1976: 

"Januar." ("January.) - med Staccato. M & T: Dave Patton. Norsk tekst: Ove Thue. Sangen kom ikke inn blant de ti beste på lista, og gikk ikke videre til neste program. 

"Det blir ingen sommer." M & T: Arne Bendiksen. Antall uker på lista: 2.  Beste resultat: 4. plass.

"Vest 'e best". M & T: Ove Thue. Med Gunnar Andersen & Brødrene Thue 's Danseensemble. Antall uker på lista: 8. Beste resultat: 4. plass.




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.