Norsktoppen 1976 - årets første liste: "Reveille Rock". New Jordal Swingers.

"Let's Boogie" var New Jordal Swingers tredje LP under egent navn. Gruppa ble raskt etablert som Norges mest populære popgruppe, og platene solgte godt. De reiste land og strand rundt på spillejobber og platesalget gikk bra. I 1975 hadde de 213 spillejobber. De hadde raskt etablert seg som Norges mest populære popgruppe. "Let's Boogie" kom ut på ON Records og var produsert av Nils Bjarne Kvam. Plata besto av rockeklassikere på engelsk, og noen instrumentale låter innimellom. Det var en av disse som kom inn på Norsktoppen. New Jordal Swingers var blitt en gjenganger på lista. Sanger med engelsk tekst fikk ikke være med på Norsktoppen, men en instrumental versjon av en amerikansk original gikk det greit med. "Reveille Rock" ble utgitt første gang av Johnny and The Hurricanes i 1959, og sangen var komponert av Carl Conaster. New Jordal Swingers omarrangerte den og platas produsent, Nils B Kvam, tro til som sologitarist. Ellers besto gruppa av frontfigur og låtskriver Eigil Berg samt John Kolloen, Ivar Hovden, Svein Finjarn og Odd- Erik Østerås. LP-en "Let's Boogie" ble lansert i Sverige og Danmark, og gruppe var på turnè i begge landene. "Reveille Rock" kom inn på Norsktoppen 21.november 1975, og lå på lista i maksimaltiden på åtte uker. Beste plassering var andreplass. New Jordal Swingers hadde vunnet Norsktoppen flere ganger allerede, og flere seiere ventet. I 1976 var de i gang med LP-en "Get it on" som skulle bli deres største salgssuksess og befeste gruppa som Norges bestselgende rockegruppe. Du kan høre sangen her: "Reveille Rock". 

New Jordal Swingers øvrige plasseringer på Norsktoppen 1976:

"Gir'u opp?" M & T: Freddie Bell & Pat Lattanzi. Norsk tekst: Ivar Hovden. Sangen kom ikke inn blant de ti beste på lista, og gikk ikke videre til neste program.

"Java" (Instrumental.) Melodi: Freddie Friday,, Alan Tyler & Allen Toussaint. Antall uker på lista: 8.Beste resultat: 2. plass.

"Bueno Sera" Melodi & tekst:Carl Sigman & Peter deRose. Antall uker på lista 8. Beste resultat:1.plass.




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.