Norsktoppen 1976- årets første liste: "Hva med kona til Andersen på Skarnes?" Stein Ove Berg.

Stein Ove Berg var blitt en anerkjent visesanger, komponist og tekstforfatter etter platedebuten i 1974. Oppfølgeralbumet "Visa di" ble også en stor suksess. For andre året på rad ble Stein Over Berg nominert til en Spellemannpris, denne gangen vant han. "Visa di" kom ut på EMI, og Stein Ove Berg fortsatte å skildre folks hverdagsliv med skråblikk, humor og varme. Erik Bottolfsen var arrangør og produsent for plata, og eliten av norske musikere spilte til. Stein Ove Berg hadde skrevet de aller fleste visene på plata, en av disse, "Hva med kona til Andersen på Skarns?" kom inn på Norsktoppen 21.november 1975, og lå på lista til midten av januar 1976. Stein Over Berg hadde stor suksess på Norsktoppen, mest som soloartist, men også som låtskriver for andre. Gro Anita Schønn spilte inn hans vise "Ikke gråt om det er vinter og det snør" som også kom inn på Norsktoppen i 1976. (Først i 1980 tok Stein Ove Berg med sin versjon av sangen på en soloplate.) Stein Ove Berg skulle også komme inn på Norsktopplista som en del av gruppa Knipplia Pukkverk. Han solgte godt med plater, og visene hans var ofte å høre i radio, og i 1976 vant han Norsktoppen flere ganger. Han var i gang med å skrive og spille inn nye viser til sitt tredje soloalbum, "La dette bli min sang", som ble klar til utgivelse våren 1976. Han var også i gang med plateinnspilling med gruppa Kniplia Pukkverk. Stein Ove Berg var en sann trubadur, og var stadig rundt på spillejobber, som oftest alene med sin gitar. "Hva med kona til Andersen på Skarnes?" lå inne på Norsktopplista i maksimaltiden på åtte uker, med en tredjeplass som beste resultat. Her kan du høre sangen: "Hva med kona til Andersen på Skarnes?"

Stein Over Bergs øvrige sanger på Norsktoppen, som artist og låtskriver:

"Ikke gråt om det er vinter og det snør." M & T: Stein Ove Berg.  Vokalist: Gro Anita Schønn. Antall uker på lista: 8. Beste resultat: 2.plass.

"Vise om ei ny tid." M & T: Stein Ove Berg. Antall uker på lista: 5.  Beste resultat: 1.plass.

"Hver gang er det siste gang jeg reiser" M & T: Stein Ove Berg. Antall uker på lista: 3. Beste resultat: 8.plass. 

"La dette bli min sang."  M & T: Stein Ove Berg. Antall uker på lista: 2. Beste resultat: 9.plass. 

"Fraflytningsvise". M & T: Trad/Vidar Gunhildrud. Med Kniplia Pukkverk. Antall uker på lista: 8.  Beste resultat: 1. plass.



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.