Norsktoppen 1975 - årets første liste: "Spell åt mæ". Vømmøl Spellmannslag.

Vømmøl Spellmannslag hadde slått igjennom med et brak i 1974, solgt lassevis med plater og vunnet Norsktoppen med to forskjellige melodier. "Høvlerivisa" og "Peder og Hammarforsens brus" hadde begge blitt mye spilt etter at de vant Norsktoppen. Begge sangene var hentet fra gruppas debut-LP, "Vømmøl'n". De hadde også prøvd seg på lista med "Tango kapital", men med den lykkes de ikke å komme på lista. "Spell åt mæ" ble den fjerde sangen fra debutalbumet som ble prøvd på Norsktoppen. Låta kom inn på Norsktoppen 10. januar 1975, og fikk åtte uker på lista. Nytt av året var at makstiden for en sang på lista, ble redusert fra ti til åtte uker, og antall sanger på lista gikk  fra ti til åtte. Vømmøl Spellmannslags sanger ble skrevet av Hans Rotmo, men i det fiktive universet "Vømmøl" opptrådte de fire i gruppa med  rollenavn. LP-plata var produsert av Harald Are Lund og Arvid Esperø. Vømmøl Spellmannslag fikk ikke samme suksess med "Spell åt mæ" som tidligere på Norsktoppen. I løpet av åtte uker på lista, ble beste resultat en fjerdeplass. Gruppa var travelt opptatt med innspillingen av LP-plate nummer to, "Vømlingen". Den kom ut på våren, og også denne ble en salgssuksess og flere sanger skulle komme til å gjøre det bra på Norsktoppen. Her kan du høre sangen: "Spell åt mæ." 

Vømmøl Spellmannslags øvrige sanger på Norsktoppen 1975:

"Arbeids laget hans Johannes Johansen." M & T: Kristian Schrawlewold, alias Hans Rotmo. Antall uker på lista: 8.  Beste resultat: 1. plass.

"Veivisesketsj."  M & T: Kristian Schrawlewold, alias Hans Rotmo. Antall uker på lista: 2. Beste resultat: 5.plass. 

"Det er ittjnå som kjem tå seg sjøl."  M & T: Kristian Schrawlewold, alias Hans Rotmo. Antall uker på lista: 8. Beste resultat: 1. plass.

"Feskarvals"  M & T: Kristian Schrawlewold, alias Hans Rotmo. Antall uker på lista: 3. Beste resultat: 5. plass

.





Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.