Norsktoppen 1974 - vinnerne: "Kom igjen, kom om igjen." Grethe Kausland & Dizzie Tunes.

Grethe Kauslands samarbeid med Dizzie Tunes begynte i 1972, og ble en umiddelbar suksess. Det skjedde på showscenen, og gruppa fikk en braksuksess med sine musikalske show på TV og på teaterscener i Norge og Sverige. Grethe Kausland var "brikken" Dizze Tunes manglet, og hennes stemme og musikalitet passet perfekt inn. Gruppa ble lagt merke til internasjonal når de vant pris i Nord Ring Festivalen 1973.  Dizzie Tunes var ikke store plateartister, og de aller fleste innspillingene kom på singelplate. Men et par LP-er ble det, flere av dem var for barn. I 1973 spilte de inn sin første, rene popplate med bare norske tekster. Den fikk tittelen "Norsklåt". Som de fleste andre plateutgivelser fra norske artister på denne tiden, inneholdt albumet hovedsakelig norske versjoner av kjente, utenlandske poplåter. En slik sang var også Dizze Tunes første Norsktoppvinner, "Kom igjen, kom om igjen."  Den var opprinnelig en amerikansk låt, komponert av Paul Clayton med norsk tekst av Terje Mosnes. Sistnevnte hadde gjort seg spesielt bemerket med den norske teksten til "Fru Johnsen" som Inger Lise Rypdal spilte inn og som skapte såpass stor rabalder at den ble forbudt spilt på NRK for en periode. Terje Mosnes jobbet som journalist, og skrev poptekster på si. LP-platen "Norsklåt" som "Kom igjen, kom om igjen" var hentet fra, kom ut på platemerket Troll, var platemerket til impressario Jørg. Fr. Ellertsen, som Dizzie Tunes samarbeidet med mer eller mindre gjennom hele deres lange karriere. Plata kom ut i 1973, og orkesterarrangementer var ved Roy Hellvin mens Øyvind Klingenberg arrangerte Dizzie Tunes raffinerte vokalharmonier. Han var også gruppas pianist, repetitør, komponist og multiinstrumentalist. "Kom igjen, kom om igjen" entret Norsktoppen 13. april 1974, og hadde hevdet seg helt i toppen i seks uker før det ble en førsteplass. Det skjedde 25. mai. Det ble med denne ene, men sangen fikk maksimaltiden på ti uker på Norsktoppen. Når "regnskapet" ble gjort opp, kunne de innkassere en sølvplass og fire tredjeplasser på pallen i tillegg til den ene "gullmedaljen." "Kom igjen, kom om igjen" kom også ut på singelplate, og ble Grethe Kauslands første sang på Norsktoppen, mens Dizzie Tumes så vidt hadde vært innom lista et par ganger før. Du kan høre sangen her: "Kom igjen, kom om igjen." 

Dizzie Tunes og Grethe Kauslands øvrige plasseringer på Norsktoppen 1974:

"Lykkelige år."  ("Yesterday Once More.") T & M: John Bettis & Richard Carpenter. Norsk tekst: Terje Mosnes. Sangen kom ikke inn blant de ti beste på lista, og gikk ikke videre til neste program. 

"Jeg har det bra."  T & M: Gilbert O'Sullivan. Norsk tekst: Terje Mosnes. Sangen kom ikke inn blant de ti beste på lista, og gikk ikke videre til neste program. 






Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.