Norsktoppen 1987- Vinnermelodiene: "This Town Ain't Big Enough For The Both Of Us". Ole (I'Dole.)

Ole Evenrud fra Halden tok artistnavnet Ole I'Dole da han platedebuterte i 1982. I 1987 var han godt etablert som rockeartist, men skrev også låter og produserte innspillinger for andre artister, . "This Town Ain't Big Enough For The Both Of Us" kom ut på singelplate i 1987, for å promotere hans fjerde soloalbum "This Ole' Town,". Nå tok musikken hans en tydelig, ny vending, og han droppet "I'Dole" aliaset, og kalte seg bare Ole, eller brukte etternavnet Evenrud. Dette var en strategi i et forsøk på en internasjonal lansering. Ole hadde tidligere hatt størst suksess med låter på norsk, nå ble det engelsk som gjaldt. 

Plata ble produsert av briten Geoff Downes, som hadde hatt suksess som musiker i bandene Asia og Yes. Ole hadde skrevet de fleste av låtene på plata, flere av dem sammen med Trond Holter. Albumet kom ut på Mercury, men fikk ingen internasjonal lansering når det kom til stykket. Til gjengjeld solgte plata godt i Norge, og lå fem uker på VG-lista med niendeplass som beste resultat. 

"This Town Ain't Big Enough For The Both Of Us" var signert Ole Evenrud  og ble hans første Norsktoppvinner. Låta kom inn på Norsktoppen 13. juni 1987, og vant i sin niende uke på lista. Før det, hadde Ole vaket i toppen med flere andreplasser. Det ble kun en uke på topp. "This Town Ain't Big Enough For The Both Of Us" rykket en plass ned i sin tiende uke på Norsktoppen, før låta forlot lista 22. august 1987. 

Ole var ofte å se og høre i radio, på TV og opptrådte landet rundt på festivaler. Men, han viet stadig mer tid til å hjelpe andre, nye artister opp og frem. Han jobbet også med et nytt album, som skulle lanseres noen år senere. Ole hadde ikke flere låter på Norsktoppen i 1987. 

Du kan høre sangen her: "This Town Ain't Big Enough For The Both Of Us". 





Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.