Norsktoppen 1987- vinnermelodiene: "Forever In My Heart." Da Vinci

Da Vinci fra Oslo spilte "80-talls Heavyrock", inspirert av svenske Europe, og etter en konsert i 1987, fikk de platekontrakt med PolyGram. Plateselskapet lette etter et band som skulle bli det nye Europe. Da Vinci ble startet i 1986, og besto av frontfigur og hovedvokalist Lars Aass, gitarist Gunnar Westlie, Bjørn Boge på bass, Dag Selboskar på keyboards og Jarle Måløy på trommer. Alle i gruppa bidro med vokal, skrev låter og hadde en finger med i produksjonen av debutplata. 

Albumet "Da Vinci" ble gitt ut på platemerket Mercury i 1987. Albumet lå fem uker på VG-lista, med en tiendeplass som beste resultat. Gruppa var selv produsenter for plata, i samarbeid med lydtekniker Kenneth Moen.  "Forever in My Heart" ble den ene, store hiten fra plata. Den kom ut på singelplate, med "Look at Me Now" på b-siden. Begge låtene var skrevet av gruppas bassist, Bjørn Boge. Lars Aass var med som låtskriver på "Forever In My Heart." som kom inn på Norsktopplista 13. juni 1987. 

Da Vinci "vaket i toppen" av lista, før det endelig ble en førsteplass 18. juli 1987. Da Vinci var da inne i sin sjette uke på Norsktoppen. Det ble ikke flere førsteplasser. Gruppa føk opp og ned på Norsktopplista, før de gikk ut etter tolv uker. Da Vinci turnerte mye, men den store suksessen og den internasjonale lanseringen uteble. "Forever In My Heart" ble fremført på TV, i TopPop på NRK i 1987.

De spilte inn et nytt album i 1989, og gruppa ble oppløst i 1992. Da Vinci ble startet opp igjen med ny besetning i 2015, uten at det første til større suksess. De ga ut albumet "Back In Business" i 1989, før den nye besetningen ga ut "Ambition Rocks" i 2017. Gunnar Westlie og Dag Selboskar var med fra originalbesetningen da gruppa ble gjenforent i 2015. "Forever In My Herat" ble Da Vincis eneste låt som kom inn på Norsktopplista. Du kan høre den her: "Forever In My Heart." 

Da Vincis øvrige plasseringer på Norsktoppen 1987:

"Taroquinia." M & T: Dag Selboskar. Sangen kom ikke inn blant de åtte beste på lista, og gikk ikke videre til neste program. 




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.