Norsktoppen 1987- vinnermelodiene: "Kjærlighet. " Sissel Kyrkjebø.

Seks av åtte låter på den første utgaven av Norsktoppen i 1987 skulle innta førsteplassen på lista i løpet av året. Den første ble "Kjærlighet" med Sissel Kyrkjebø. Hun tok Europa med storm etter å ha sunget i pausen under finalen i Eurovision Song Contest i Bergen i 1986. Det ble selvsagt spilt inn en LP-plate i kjølvannet av suksessen. Sissel Kyrkjebø fra Bergen fylte 17 år i juni 1986, og var fra da av sanger på heltid. Debutalbumet "Sissel" satte salgsrekord med over 300.000 solgte eksemplarer, bare i Norge. Albumet lå 12 av 21 uker på førsteplass på VG-lista. Platen kom ut på merket Noah, med Svein Gundersen som produsent. Fra plata "Sissel" ble "Kjærlighet" den store hiten. Sangen var allerede kjent i Norge som soundtrack fra TV-serien "Mistrals datter", som ble sendt på NRK. Originalen, "Only Love" ble sunget av Nana Mouskouri, til tekst av Norman Gimble og melodi av rumensk-franske Vladimir Cosma. Nana Mouskouri spilte også inn en fransk versjon, med tekst av Pierre Delonoë. Han hadde bl.a. komponert Frankrikes aller første ESC- vinner, "Dors Mon Amour", fra 1958. Rolf Tofte sto for den norske teksten til  "Only Love." "Kjærlighet" var å høre nærmest overalt, men ble ikke utgitt på singelplate. Den ble Sissel Kyrkjebøs debut på Norsktoppen, og sangen entret lista 1. november 1986. Under årets første utgave av programmet, sendt 10. januar 1987, gikk sangen endelig til topps etter åtte uker på lista. Tidsbegrensingen på Norsktoppen var fjernet, og fra og med denne sendinga, gikk åtte låter videre til neste program. "Kjærlighet" fikk sju uker på lista i 1987, og femten uker totalt, hvorav to på førsteplass. En periode hadde Sissel Kyrkjebø to låter inne på Norsktopplista samtidig. For Sissel Kyrkjebø, ble "Kjærlighet" starten på en stor, internasjonal karriere. (Debutalbumet kom også ut i svensk og dansk utgave.) Sangen er fremdeles ofte å høre i radio, og er komme tut på utallige samlealbum. Du kan høre sangen her: "Kjærlighet."

Sissel Kyrkjebøs øvrige sanger på Norsktoppen i 1987:

"Ikke la meg gå."* T & M: Svein Gundersen. Antall uker på lista-1987: 3. Beste resultat-1987: 6. plass.    * sangen lå fire uker på lista i 1986.

"Eg ser." M & T: Bjørn Eidsvåg. Antall uker på lista: 9. Beste resultat: 1.plass.

"Tenn et lys for dem." M & T: Svein Gundersen/Trygve Hoff. Sangen kom ikke inn blant de åtte beste på lista, og gikk ikke videre til neste program.

"Vårvise". Duett med Sebastian. M&T: Sebastian. Antall uker på lista: 2.  Beste resultat: 6. plass. 



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.