Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Ekte mannfolk." Ketil Stokkan.

Ketil Stokkan hadde lykkes godt som soloartist etter perioden med bandet Zoo. I 1985 ga han ut sitt andre soloalbum. "Ekte mannfolk" ble produsert av Svein Dag hauge for Slagerfabrikken, og albumet kom ut på platemerket Desperado. Ketil Stokkan hadde skrevet tekst og melodi til samtlige låter på plata, og tittelsporet, "Ekte mannfolk", kom inn på Norsktopplista 13. desember 1985. Under programmets første utgave, som ble sendt 10. januar 1986, ble Ketil Stokkan belønnet med en delt femteplass. "Ekte mannfolk"  lå på Norsktopplista i maksimaltiden på åtte uker. Tredjeplass ble beste resultat. 

I mars 1986 vant Ketil Stokkan den norske Grand Prix finalen med "Romeo", og fikk til slutt en 12. plass i den internasjonale finalen i Bergen. Dette resulterte i at LP-en "Ekte mannfolk" ble gitt ut på nytt, med nytt cover, og med "Romeo" som eneste nye sang. "Romeo" vant ikke Norsktoppen, men var inne på lista en kort stund. Stokkan skrev mye musikk, men det skulle gå mange år før neste soloplate om ut. Han fortsatte som artist og låtskriver, samtidig med at han var musikklærer. 10.mai 1986 skjedde det en regelendring på Norsktoppen, som gjorde at det bare var de fem beste låtene som gikk videre til neste program. Fra 30. august 1986, ble det endret til at seks låter gikk videre, samtidig som maksimaltiden ble opphevet. Det ble også lov med sanger med tekster på alle språk på lista. Du kan høre låta her: "Ekte mannfolk"

Ketil Stokkans øvrige sanger på Norsktoppen 1986, som artist:

"Romeo." M & T: Ketil Stokkan. Antall uker på lista: 1. Beste resultat: 2.plass.

"Minnebok" M & T: Ketil Stokkan. Låta kom ikke inn blant de fem beste på lista, og gikk ikke videre til neste program. 

"Blue Baby Blue". M & T: Ketil Stokkan og Audun Tylden.. Låta kom ikke inn blant de seks beste på lista, og gikk ikke videre til neste program. 





Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.