Norsktoppen 1984 - vinnermelodiene: "KJENN - sangen." Trond Granlund.

Trond Granlund var på høyden av sin popkarriere, og hans album solgte svært godt både i Norge og ute i Europa. Det var en internasjonal karriere som var målet, så hans album fra starten av åttitallet var alle engelskspråklige. Derfor ble han en sjelden gjest på Norsktoppen, der sangen måtte ha norsk tekst, eller være instrumental med norske artister for å kunne kvalifisere seg. Hans forrige plassering på Norsktoppen, var med Grand Prix låta "Lisa", som han deltok med i den norske finalen i 1982. Trond Granlund hadde vunnet det som var å vinne, bortsett fra Grand Prix. Han vant Europatoppen, Ti i Skuddet, fikk pris i Knokke Cup i Belgia, der han deltok som NRKs representant sammen med Hanne Krogh og Susanne Fuhr, han gikk til topps i Ti i Skuddet, vant Castelbare Contest i Irland, fikk Spellemannpris og Det Nyes Sølvmikrofon,  og vant Norsktoppen. Han hadde toppet lista en gang tidligere, første seier på Norsktoppen kom med "Vente på noe" i 1982. Nå vant han igjen, med en klubbsang for fotballaget "Kjenn", fra Trond Granlunds hjemsted Lørenskog. De gangene han fikk tid, var Trond Granlund med på laget. Fotballklubben lå et stykke ned i divisjonene, og trengte penger til drift. Da var det greit å spørre klubbpatriot og medlem Trond Granlund om hjelp. "Kjenn- sangen" hadde tekst og melodi av Trond Granlund og kom ut på singelplate CBS. Dette var plateselskapet han hadde kontrakt med, og han fikk sin venn og kollega Svein Gundersen til å produsere plata. (B-siden på singelen inneholdt låta "Sandy" med tekst og melodi av Jan Hammarström og Trond Granlund, produsert av Georg Keller.) "Kjenn- sangen" kom inn på Norsktoppen 23. desember 1983, og ble på lista i maksimaltiden på åtte uker. Det ble en uke på førsteplass, delt med Vazelina Bilopphøggers "Knekkebrød." Trond Granlund var i full gang med låtskriving og innspilling av et nytt album, også dette ment for et internasjonalt marked. Innimellom ga han ut et par singelplater med sanger på norsk, som også fant veien til Norsktoppen. Du kan høre sangen her "Kjenn- sangen."

Trond Granlunds øvrige sanger på Norsktoppen 1984:

"Helt aleine." M & T: Helge Sveen & Trond Granlund. Duett med Marius Müller. Antall uker på lista: 8. Beste resultat: 4. plass. 

"Svarte penger." ("Doodle song.\") M & T: Frankie. Miller. Norsk tekst: Helge Sveen & Trond Granlund. Med bandet X-tra. Sangen kom ikke inn blant de ti beste, og gikk ikke videre til neste utgave av Norsktoppen.



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.