Norsktoppen 1982 - årets første liste: "Janteloven." Dollie.

Dollie hadde tatt sin første Norsktoppseier i 1981 med "Jeg vil ha det sånn."  Sangen var hentet fra deres tredje album "Dollies dagbok." (Strengt tatt var det deres andre originalalbum. Det første kom i både norsk og engelsk versjon.) Debutplata "Første akt" ble en kjempesuksess, og jentene i duoen fikk flere hits fra albumet. Merkelig nok vant ingen av disse Norsktoppen. Trøsten får være at Ingrid Bjørnov og Benedicte Adrian, når vi rundet 1982, fremdeles var Norges hotteste popstjerner. Platene solgte i bøtter og spann, fansen fylte lokalene når de spilte live, og de var gjengangere i radio og på TV. Kanskje gikk teksten i "Janteloven" i oppfyllelse, for på Norsktoppen kan det virke som om nettopp "loven" ble brukt mot dem. De fikk store hits, men låtene gjorde det ikke tilsvarende godt på Norsktoppen. "Janteloven" hadde tekst og melodi av Adrian og Bjørnov, og var en av fire låter de fikk inn på Norsktopplista i 1981. "Janteloven" kom inn på lista 18. desember 1981, og fikk bare en uka på Norsktoppen. "Janteloven" kom ikke inn blant de ti beste på lista under Norsktoppens første utgave 8. januar 1982, og Dollie gikk ikke videre til neste program. Men, jentene lot seg ikke stoppe. 1982 skulle by på en ny LP-plate fra duoen, "Rampelys," som ble nominert til en Spellemannpris. Litt senere på året, var de igjen klare for Melodi Grand Prix med "Det er deg jeg skal ha.". Det gikk ikke som håpet, uten at det hadde noe å si for deres popularitet. De skulle komme sterkt tilbake både i Grand Prix og på Norsktoppen, og 1982 hadde bare så vidt begynt. Du kan høre sangen her: "Janteloven."

Dollies øvrige sanger på Norsktoppen 1982: 

"Pin-Up." M & T: Ingrid Bjørnov & Benedicte Adrian. Antall uker på lista: 4. Beste resultat: 6. plass. NB! Linken er til den engelske versjonen av sangen.

"For evig." M & T: Ingrid Bjørnov, Benedicte Adrian & Ole Sørli. Antall uker på lista: 7. Beste resultat: 6.plass.

"På gang igjen." M & T: Ingrid Bjørnov, Benedicte Adrian & Ole Sørli. Antall uker på lista: 8* . Beste resultat: 2. plass. (* Sangen lå på lista ved årsskiftet, 4 uker i 1982 og 4 uker i 1983.)




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.