Norsktoppen 1982 - årets første liste: "Det enkleste er pistol. " Tramteatret.

Tramteatret hadde satt en uslåelig rekord i 1980, da vant de med alle de tre bidragene de hadde inne på lista. I 1981 vant de med nesten alle, men i 1982 vant de ikke i det hele tatt. Hovedgrunnen var at de tidligere år hadde hatt drahjelp av sine TV- serier som gikk i januar/februar. Årets serie i 1982 skulle først sendes i perioden oktober til desember, så kanskje 1983 ble en ny seiersgang?  Gruppa hadde seks vinnerlåter på lista så langt, men det ble vanskelig å vinne igjen. Teatergruppa brukte høsten 1981 til å skrive på den nye serien "Hemmelighetene i B-By", som skulle spilles inn våren 1982. Høsten 1981 spilte de revyen "Det enkleste er pistol" på scenen i Oslo, for fulle hus. Forestillingen fortsatte våren 1982, og LP-platen med sangene fra revyen, kom ut i mai 1982. Tramteatret ga ut tittellåta som singelplate høsten 1981. Den skulle promotere forestillingen. "Det enkleste er pistol" har tekt og melodi av Terje Nordby, og kom ut som singelplate på  Talent. B-siden inneholdt et annet nummer fra revyen, sangen "En mann", også den med tekst og melodi av Terje Nordby. "Det enkleste er pistol" var Tramteatrets sjette låt på Norsktoppen i 1981, og den kom inn på lista 13. november. Den havnet på en niendeplass på den første utgaven av Norsktoppen 8. januar 1982, og 22. januar gikk Tramteatret ut av lista etter maksimaltiden på åtte uker. Beste plassering for "Det enkleste er pistol" var en femteplass. Tramteatret ga ut ytterligere en singelplate med sanger fra revyen, før LP- platen kom ut i mai 1982. Albumet fra TV serien kom ut på høsten, da serien hadde premiere. Du kan høre sangen her: "Det enkleste er pistol."

Tramteatrets øvrige sanger på Norsktoppen 1981 (også som Pelle Parafins Bøljeband.):

"Naken greve jager neger med øks." Melodi og Tekst: Arne Garvang/Anders Rogg/Terje Nordby. Antall uker på lista: 8. Beste resultat: 5.plass.

"B-by livet går sin gang." Melodi og Tekst: Arne Garvang/Terje Nordby. Antall uker på lista: 2. Beste resultat: 6.plass.





Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.