Norsktoppen 1981 - vinnerlåtene: "Barkebille Boogie." Øystein Sunde.

Det hadde gått to år siden forrige soloalbum fra Øystein Sunde, så forventningene var høye da det endelig kom et nytt. De ble innfridd. "Barkebille Boogie" kom ut på Phillips i 1981, og solgte bra. LP-en lå et halvt år på VGs albumliste, med en andreplass som beste resultat, og tittellåta "Barkebille Boogie" er en av Øystein Sundes mest kjente sanger, og får fortsatt mye radiospilling. Barkebille Boogie" kom også ut på singelplate, med "Motorsag pønk" på b-siden. Øystein Sunde hadde skrevet tekst og melodi selv, og fått hjelp av et knippe kjente musikere på plata. Korist Shari Gerber Nilsen var sentral i lydbildet. Albumet ble nominert til en Spellemannpris i kategorien viser, men det ble hans senere Gitarkamerat, Halfdan Sivertsen, som vant. "Barkebille Boogie" ble et av Øystein Sundes mest suksessrike album. "Barkebille Boogie" dundret rett inn på førsteplass på Norsktoppen 24. juli 1981, og ble der i seks uker. (I to av ukene ble det delt førsteplass, med henholdsvis Olav Stedje og January.) De to siste av de åtte ukene på lista, ble "Barkebille Boogie" belønnet med en andre og en femteplass. Øystein Sunde var stadig å se og høre i radio og på TV, og dro på turnè landet rundt, til fulle hus. Han var til og med på Svalbard. Tidligere i 1981, hadde han gitt ut en reklamekassett for motorsagprodusenten JOBU, og flere av sangene fra den kassetten ble med på albumet "Barkebille Boogie." Øystein Sunde var ganske travel, så det tok tre år før neste LP-plate kom ut. "Barkebille Boogie" ble Øystein Sundes sjette Norsktoppvinner. Den forrige var "Sjæddåvbændet" fra 1979. Du kan høre sangen her: "Barkebille Boogie."

Øystein Sundes øvrige sanger på Norsktoppen 1981:

"Fordommenes år"  ("Alabama Jubilee") M & T: Geroge L. Cobb & Jack Yellen. Norsk tekst: Øystein Sunde. Antall uker på lista: 1.  Beste resultat: 10.plass

"Svigerfars motorsag." M & T: Øystein Sunde. Antall uker på lista: 8.  Beste resultat: 3.plass. Sangen lå på lista i i årsskiftet 1981-82.





Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.