Norsktoppen 1981 - vinnermelodiene: "På hver sin kant av landet." Unit Five.

Unit Fives fjerde album, "Ængel med skit på vingan", posisjonerte gruppa som Norges mestselgende rockeband. Gutta fra Hammerfest, med Tore Hansen som frontfigur, banet vei for andre band fra landsdelen, og i 1981 skulle de knive med Zoo fra Nordland om å ha flest førsteplasser på Norsktoppen i løpet av året. Nevnte album solgte godt, og lå nitten uker på VG-lista, med fjerdeplass som beste resultat. LP-en kom ut på Talent, og platas produsenter var Jonas Fjeld og Bent Bredesen. Alle låtene på plata hadde tekst og melodi av Tore Hansen. Gruppa fikk sin fjerde Norsktoppseier med "På hver sin kant av landet". Låta gikk rett inn på førsteplass på lista 15. februar 1981, og fikk to uker på topp. Da var det også klart at Unit Five skulle delta i Melodi Grand Prix, og forventningene fra fansen, var høye. Gruppa pøste ut hiter og fikk mye spilling i både radio og TV, og gruppa var klare med et nytt album, "Under stjerna", som også skulle selge godt. Frontfigur Tore Hansen begynte å sysle med tanken om en solokarriere, men det skulle ta noen år før det ble noe av. Han brukte pseudonymet Ludwig Van Rottenstock, og ga ut en singel som var ment som en parodi. Han hadde med seg resten av Unit Five som backingband på låta "Æ vil være fattig" som b-side på en av gruppas singelplater. Unit Five skulle ha fokus i noen år til, og fortsette suksessen på Norsktoppen. Den melankolske låta om gutten som lengter hjem fra militærtjenesten, ble en gjenganger i Ønskekonserten, og fikk mye radiospilling. "På hver sin kant av landet" fikk åtte uker på lista, og i sju av dem, lå sangen blant de tre beste. Du kan høre sangen her: "På hver sin kant av landet".

Unit Fives øvrige sanger på Norsktoppen 1981:

"Salamandre fra Nesset."*   M & T: Tore Hansen. Antall uker på lista: 1. Beste resultat: 8. plass. *Sangen hadde sin siste uke på lista 2. januar 1981, men lå på lista i sju uker i 1980.

"Lei mæ hjem.". M & T: Tore Hansen. Antall uker på lista: 8. Beste resultat: 1. plass.

"Æ vil være fattig." (På lista som Ludwig van Rottenstock.) M & T: Tore Hansen. Antall uker på lista: 8. Beste resultat: 2. plass.

"Ængel med skit på vingan." M & T: Tore Hansen. Antall uker på lista: 6. Beste resultat: 5. plass.






Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.