Norsktoppen 1979 - årets første liste: "Grease (er ordet.)" Nemesis.

Bandet Nemesis hadde sitt opphav fra Innlandet, og besto av Gunnar Fjeldseth, Alf Henry Olsen, Rolf Karlsen, Tor Bekkevold og Rolf Løken. Sistnevnte hadde skrevet norsk tekst til tittellåta fra "Grease", som herjet norske kinoer og platebutikker dette året. Sangen var ikke med i den originale msuikalen, men ble spilt som en tittellåt i introduksjonen av filmen. Barry Gibb skrev tekst og melodi, og Frankie Valli sang. Nemesis lagde norsk versjon, og ga den ut som singelplate. Nemesis kom ut med sin andre LP-plate. "Mone Carlo" i 1979, men den norske versjonen av "Grease" var ikke blant sangene på platen. På albumet hadde de imidlertid med låta "Kjør N:S.B", som var en norsk versjon av Village Peoples "Y.M.C.A." Denne fikk de fremføre i NRK TV. LP-platen "Monte Carlo" ble gruppas siste, og den inneholdt stort sett norskspråklige versjoner av utenlandske hits. Det var ganske vanlig når et danseband spilte inn en LP-plate i Norge på denne tiden. "Grease (er ordet." kom selvsagt ut i kjølvannet av filmen i 1978, og var nok ment som en ren promo av LP-platen, for merkelig nok ble bandets største hit aldri med på albumet. Singelplaten kom ut på EMI, og var produsert av Ole Vidar Lien. Rolf Løken skrev den norske teksten til "Grease." B-siden var "Lengter etter vår", som var Nemesis norskspråklige versjon av "Love Is In The Air".  Den skulle også hevde seg på Norsktoppen. "Grease" kom inn på Norsktopplista 24. november 1978, og i programmets første utgave i 1979, var sangen inne i sin sjette uka på lista. Så langt hadde det resultert i tre uker på andreplass. Nemesis greide ikke å gå til topps, og fikk i alt sju uker på lista. Nemesis ga ikke ut flere plater, og ikke lenge etter ble bandet oppløst. Noen av medlemmene fortsatte med musikk, mens andre fortsatte å ha det som en hobby. Gunnar Fjeldseth startet sitt eget band i 1988. Du kan høre sangen her: "Grease (er ordet.)" 

Nemesis øvrige sanger på Norsktoppen 1979:

"Lengter etter vår." ("Love Is In The Air.") M & T: Henry Vanda/George Young. Norsk tekst: Rune Løken. Antall uker på lista: 8. Beste resultat: 2. plass.

"Skolefri." (School's Out.") M & T: Herb Pedersen/Mike Post/Pete Carpenter/Stephen George Geyer.. Norsk tekst: H. Pedersen/Rolf Løken. Antall uker på lista: 1. Beste resultat: 8.plass.

"Rockin 'n' Reelin'" M & T: Ted & Kenneth Gärdestad. Norsk tekst: Philip A. Kruse. Antall uker på lista: 7.  Beste resultat: 1. plass.



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.