Norsktoppen 1975- årets første liste: "Ja, det var tider." Bendik Singers.

Bendik Singers kom inn på Norsktoppen med "Ja, det var tider" 14.desember 1974, og kapret den åttende og siste plassen på den første utgaven av programmet i 1975. Bendik Singers var en vokalkvartett, der originalbesetningen var brødrene Philip og Bjørn Kruse, Anne- Karine Strøm og Ellen Nikolaysen. Sistnevnte fikk ny platekontrakt og faste engasjementer som gjorde at hun ikke kunne være fast med i gruppa lengre, og dermed kom Anne Lise Gjøstøl inn. Det var denne besetningen som spilte inn mesteparten av LP-platen "Bendik Singers" som kom ut i 1974. (Noen av sangene ble spilt inn før Ellen Nikolaysen forlot gruppa, så hun medvirket, men ikke på sangen som kom på Norsktoppen.) "Ja, det var tider" var produsert av Philip Kruse, som også hadde skrevet den norske teksten. Originallåta var "Åh, vilka tider", skrevet av Benny Andersson, Bjørn Ulvæus og Stikkan Andersson, og var B-siden på ABBAs singel "Ring Ring" fra 1973. Det ble seks uker til sammen på Norsktoppen, med sjetteplass som beste resultat. Bendik Singers deltok for Norge i Melodi Grand Prix i Luxembourg i 1973 (da med Ellen Nikolaysen) og fikk en hederlig sjuendeplass med Arne Bendiksens "Åh, for et spill." Senere i 1974 skulle de delta igjen, da med Anne-Karine Strøm som solist med "Hvor er du?" Det gikk ikke like bra, og gruppa havnet på en firedelt sisteplass. Frode Thingnæs skrev melodien mens Philip Kruse sto for teksten.Flere sanger fra Bendik Singers eneste LP-plate skulle også komme på Norsktoppen i 1975. "Ja, det var tider" er dessverre ikke tilgjengelig digitalt. 

Bendik Singers øvrige sanger på Norsktoppen 1975:

"Ingen ler." M & T: Bjørn Kruse. Antall uker på lista:  2-  Beste resultat: 5.plass.

Anne-Karine Strøm hadde i tillegg disse sangene på Norsktoppen 1975:

"Født med et smilende fjes." M & T: Roger Holm & Simon May. Norsk tekst: Arne Riis. Antall uker på lista: 1. Beste resultat: 4. plass.

"Du er aldri alene". ("There's a whole lot of Loving." ) T & M: Arnold/Martin/Morrow. Norsk tekst: Philip Kruse. . Antall uker på lista: 2.  Beste resultat: 5. plass





Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsktoppen 1986 - vinnermelodiene: "Chinatown." Creation.

Norsktoppen 1986 - Vinnermelodiene: "Waiting for the Morning." Bobbysocks.

Norsktoppen 1986 - årets første liste: "Å, Carola." Harry Halvsjuk & The Håpløse.